16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Ne zaman emekli olurum?

İşe başlayan kişilerin daha ilk günden aklına bu soru belirmektedir. Ne zaman emekli olurum konusu gün geçtikçe değişmekte ve cevaplar da buna bağlı olarak sürekli olarak değişmektedir. Ülkemizde en çok tartışılan konulardan biri olan ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı 1950 yılından beri oldukça radikal değişimlere uğrayarak sekiz kere değişmiştir.

14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ne zaman emekli olurum?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklama 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

"Bu konu hükümetin gündeminde yok. Bütçeye üreteceği maliyeti dikkate almak lazım"

Washington'un boşa çıkan ekonomik saldırıları ile ilgili de açıklama yapan Kalın, "Türk ekonomisi uluslararası yatırımcılara güven veren bir ekonomi olarak yoluna devam etmektedir. Ekonomimiz dışarıdan gelen etkilere rağmen büyüdüğü görülüyor.

Bilindiği gibi ekonomimiz 5,2 oranında büyüdü. Ekonomi ile ilgili bir panik havası yok. Bu türbülans olarak adlandırılan dönemi de aşacağımızı belirtmek isterim." dedi.

 

 

 EYT SON DAKİKA GELİŞMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ne Zaman Emekli Olurum?

İşe başlayan kişilerin daha ilk günden aklına bu soru belirmektedir. Ne zaman emekli olurum konusu gün geçtikçe değişmekte ve cevaplar da buna bağlı olarak sürekli olarak değişmektedir. Ülkemizde en çok tartışılan konulardan biri olan ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı 1950 yılından beri oldukça radikal değişimlere uğrayarak sekiz kere değişmiştir. Emekli olmak için kişinin ilk iş gününden itibaren başladığı kurumda aylık düzenli olarak primleri ödenmeli ya da kendisi bu primi ödemelidir. Bunun sonuncunda belli bir hizmet yılı kota olarak koyulmakta ve kotayı aştığınız zaman işe başladığınız gün baz alınarak ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.