20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hannover’e yerli üretim damgası

Türkiye’de üretimi yapılan ticari araçlar, IAA Hannover 2018 fuarında büyük ilgi gördü. Ford, Mercedes, BMC, Otokar, Temsa, Karsan, Anadolu Isuzu gibi markalar, Avrupa’nın kalbinde adeta ürün şovu yaptı. 

KAAN ZENGİNLİ21 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hannover’e yerli üretim damgası

Avrupa’nın en büyük ticari araç fuarlardan IAA Hannover 2018’e Türk şirketleri damga vurdu. 27 Eylül’e kadar açık olacak olan fuar, bu yıl, hibrit ve alternatif yakıtlı otonom ticari araçlar üzerine bir konsept ile kapılarını açtı. Fuarda Türkiye’de üretim yapan Ford, Mercedes, BMC, Otokar, Temsa, Karsan, Anadolu Isuzu markaları yeni ürünlerini sergiledi. Fuarın Türk otomotiv sektörü için çok önemli bir gelişme de yaşandı. İlk kez yılın kamyonu Türkiye’de üretilen bir model seçildi. Ford’un yerlilikte yüzde 90’a yaklaşan yeni kamyonu F-Max, International Truck Of Year 2019 ödülünün sahibi oldu. 

BMC: TUĞRA İLE YOLLARA GERİ DÖNDÜ

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, yeni kamyon ailesi TUĞRA ile yollara geri döndü. TUĞRA, Almanya Hannover’da gerçekleşen IAA Otomotiv ve Yan Sanayii Fuarı’nda ilk kez dünya sahnesine çıktı. TUĞRA, yeni ve stratejik tasarımıyla, bir kamyondan beklenen ne varsa hepsini bir arada sunmayı hedefliyor. Şantiyede veya yolda; her yükte, her koşulda azami performansı sağlamak motor gücüne sahip TUĞRA, verimli motor - şanzıman entegrasyonu ve hafifletilmiş şasi yapısı sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlıyor. BMC TUĞRA, hesaplı yedek parça çözümleri, optimize edilmiş bakım aralıkları ve düşük toplam işletme maliyetiyle cep dostu olmak istiyor. 

FORD TRUCKS: F-MAX FUARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Ford Trucks, Hannover’de başlayan Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayii Fuarı’nda (IAA), yeni çekicisi F-MAX’i dünyaya tanıttı. F-MAX’in dünya prömiyeri büyük bir habere de sahne oldu. Her yıl sonucu merakla beklenen Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”ne bu yıl F-MAX’in layık görüldü. F-MAX’in dünya prömiyerine ve ödül vesilesiyle fuarda düzenlenen törene Koç Holding ve Ford Otosan Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen de katıldı. Ford Trucks’ın, Ekim ayında piyasaya süreceği yeni çekicisi F-MAX fuarın da ilgi odağı oldu.

KARSAN: STAR OKUL OTOBÜSÜ İLK KEZ GÖRÜNDÜ

Karsan fuarda 4 modeliyle çıkarma yaptı. Fuar kapsamında Atak Electric ve Star Okul Otobüsü ilk kez dünyanın beğenisine sunuldu. Karsan’ın Jest Electric ve Jest’in otomatik vitesli versiyonlu Jestronic ise ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

MERCEDES: ACTROS SAHNEDE 

Daimler Kamyon Grubu, dünyanın ilk yan aynaları olmayan, bunun yerine kamera sistemine sahip yeni Actros ve tamamen elektrikli eActros’u ilk kez görücüye çıkardı. Yenilenen Actros’un uzun yol testleri Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yapılıyor ve tüm onaylar buradan veriliyor. Yeni Mercedes-Benz eCitaro’nun dünya tanıtımını yapan Daimler Otobüs Grubu ise yeni Tourismo ve Setra TopClass S531 DT modelleri sergiliyor. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen ve dünyaya ihraç edilen Mercedes-Benz Tourismo RHD ve Intouro otobüsleri ilk kez sergileniyor. 

ISUZU: 5 ARACINI SERGİLEDİ

Anadolu Isuzu, fuarda 5 yeni aracının ilk gösterimini gerçekleştiriyor. Fuarda Anadolu Isuzu; Citiport 18, Citiport 12 HyPer, Novociti Life Premium, Visigo HyPer, Turquoise ve Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli kamyonunu sergileniyor.