25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İŞKUR TYP alımı

İŞKUR TYP başvuruları Türkiye’nin 13 ilinde yoğun ilgi görüyor. İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 4 bin 156 temizlik ve çevre düzenleme personeli alınacağını duyurdu. Bu duyuruyu duyan vatandaşlar ilana büyük talep gösterdi. Ancak yapılacak bu alımlar için başvuran adaylarda bazı şartlar aranıyor. İŞKUR TYP başvurusu için adaylar başvurularını İŞKUR’un resmi internet sitesinden yapabilirler. İşte detaylar.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İŞKUR TYP alımı

 

 İŞKUR TYP iş ilanları yoğun ilgi görüyor. Türkiye’nin 13 ilinde yapılacak alımlara büyük talep var. İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 4 bin 156 temizlik ve çevre düzenleme personeli alınacağını duyurdu. Ancak yapılacak bu alımlar için başvuran adaylarda bazı şartlar aranıyor. İŞKUR TYP başvurusu için adaylar başvurularını İŞKUR’un resmi internet sitesinden yapabilirler. İşte detaylar.

İŞKUR TYP BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

 

İŞKUR TYP İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 

18 yaşını tamamlamış olmak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, başvuru yaptığı şehirde ikamet ediyor olmak gerekmektedir. Program 9 ay süreli olacak ve çalışanlara asgari ücretten maaş verilecek..

 

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

 

Kurumlarda çalışmak isteyenler, İŞKUR üzerinden açılan ilanlara ‘iskur.gov.tr’ adresinden başvuracak. Başvuru için adayın İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor. Aday 18 yaşını tamamlamış olmalı. malul, dul ve yetim aylığı almamalı. Ayrıca açık öğretim harici öğrenci olmaması, görevine başlayacağı tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal yardım almıyor olması şartı aranacak.

 

İŞKUR TYP İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

 

İŞKUR binlerce kişiye istihdam fırsatı yaratmaya devam ediyor. İŞKUR internet sitesi üzerinden yayınlanan ilanlarda 13 ilde 4156 TYP personeli alınacağı duyuruldu. Bu haber üzerine iş arayan vatandaşlar İŞKUR TYP ilanı başvuru şartları neler? İŞKUR TYP ilanına nasıl başvurulur? İŞKUR TYP ilanlarına kimler başvurabilir? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte İŞKUR TYP ilanları ile ilgili detaylar...

 

 

İŞKUR TYP KAPSAMINDA HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

 

Antalya

Erzurum

Uşak

Bartın

Ordu

Denizli

Erzincan

Balıkesir

Sakarya

Çorum

Ardahan

Erzincan

Tunceli

 

İŞKUR TYP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

İŞKUR tarafından alımları yapılacak olan söz konusu pozisyonlara başvuru yapacak adayların ilk olarak İŞKUR'a kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Daha sonra yukarıdaki başvuru şartlarını taşıyan adaylar BURAYA tıkladıktan sonra açılan sayfadaki sol üst köşede yer alan ''ARA'' butonuna bastıktan sonra ilanları görebilir ve başvuru işlemini gerçekleştirebilir.

 

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

 

İşsizliğin olduğu yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

 

TYP MAAŞI NE KADAR?

 

İŞKUR’un TYP programında istihdam edilen personeline aylık, asgari ücret düzeyinde ödeme yapılmaktadır.Bunun yanında vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri vardır.

 

TYP SÜRESİ NE KADAR?

 

Toplum yararına Program (TYP) uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır.