23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Mazota zam geldi! Benzine zam var mı?

Gelen son dakika haberine göre; Motorine 16 kuruş zam geldiği bildirildi. Benzin ve motorin (mazot) fiyatları kısa sürede hızla değişirken vatandaşlar 'Benzine zam var mı? Mazota zam var mı?' sorularının cevabını merak ediyor. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren mazot zammı gece saatleri itibariyle pompaya yansıdı. Peki Benzine zam var mı? Motorin fiyatları ne kadar olacak? İşte akaryakıt zammıyla ilgili detaylar...

7 Ağustos 2020 Cuma 13:01 - Güncelleme:
Mazota zam geldi! Benzine zam var mı?

Motorine 16 kuruş zam geldi. Motorine zam geleceğinin haberini duyan vatandaşlar, Mazota zam mı geliyor? Benzine zam var mı? sorularının yanıtını yoğun olarak araştırmaya koyuldu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan fiyat artışı sonrası  pompaya yansıyan zam miktarı 16 kuruş oldu. Bu gelişme sonrası motorin fiyatları yükseldi. Peki Benzine zam var mı? İşte detaylar...

BENZİNE ZAM VAR MI?

Motorine yarından itibaren geçerli olmak üzere 16 kuruş fiyat artışı geçekleştiği bildirildi. Benzinde ise 10 Ağustos tarihine kadar herhangi bir fiyat değişikliği olmayacağı aktarıldı.

Motorine zam geldi. Mazotta 16 kuruşluk fiyat artışı yapılması sonrası zamlı fiyatlar, pompaya yansıdı. Mazotun litre fiyatı 16 kuruş zamlandı.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 45,03 dolardan işlem görüyor.

Dün 45,63 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 45,01 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.15 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,06 artışla 45,03 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 41,94 dolardan alıcı buldu.

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan teşvik paketine ilişkin görüşmelerden sonuç alınamaması, olumsuz sinyaller veren ABD işsizlik verileri ve ülkede artış göstermeye devam eden koronavirüs salgınındaki ikinci dalga endişeleri petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Öte yandan, ABD hane halkı borcu bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 34 milyar dolarlık azalış kaydederken 2014'ten bu yana ilk kez düşüş gösterdi. Söz konusu borç, yıllık bazda ise 406 milyar dolar arttı.

Brent petrolde teknik olarak 45,05 ile 45,09 dolar aralığının direnç, 44,94 ile 44,87 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.