16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Nüfus memuru alımı ne zaman?

1170 nüfus memuru alımı başvuru şartları neler?

19 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Nüfus memuru alımı ne zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan nüfus memuru alımlarıyla ilgili açıklama geldi. 1170 nüfus memurunun istihdam edileceği bilgisini veren Soylu, sürecin 1 ay içerisinde başlayacağını ifade etti.

NÜFUS MEMURU ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan nüfus memuru alımlarıyla ilgili açıklama geldi. 1170 nüfus memurunun istihdam edileceği bilgisini veren Soylu, sürecin 1 ay içerisinde başlayacağını ifade etti. Nüfus memuru alımı ilanının yayımlanması ardından başvuru süreci başlayacak.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus memuru personel alımı şartlarının neler olduğu, başvuru yapacak olan binlerce aday tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Toplam 1170 büro personelini kadrosuna alacak olan bakanlık, adaylardan KPSS puanı talep edecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BİR SÜREDİR BEKLENİYORDU

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, nüfus çalışanlarının iş yükünün arttığını belirterek, ek personel alımı beklediklerini dile getirmişti. Kart, nüfus müdürlüklerindeki personelin iş yükünün altından kalkabilmesi için yeni personel atanmasının şart olduğunu ifade ederek, "Bizler, yaşanabilecek problemler öncesi 'testi kırılmadan' uyarı görevimizi yapmak istiyoruz. Nüfus personellerimiz verilen her görevi özveri ile yerine getirmektedir. Ancak geldiğimiz noktada üzerimizdeki yükün ağırlığı taşıyamayacağımız boyuta gelmiştir. Nüfus personeli eksikliğinin en az 5 bin yeni personel atanması, bazı ilçe nüfus müdürlüklerimizin konumu nedeniyle güvenlik sorunlarının giderilmesini ve işlem yapacağımız cihazların daha kaliteli haline getirilmesini bekliyoruz." diye konuşmuştu.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde Bakanlığımız taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-1 sayılı tabloda dağılımı gösterilen toplam 1117 adet sözleşmeli “Büro Personeli” pozisyonlarına personel alımı yapılacaktır.