25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

2020 Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu!

Milyonlarca emekli, 2020 emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini merak ediyordu. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan ekonomik tedbir paketleri tek tek uygulanmaya başlandı. Açıklanan ekonomik tedbir paketlerinde emeklileri de ilgilendiren kararlar da mevcut. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini açıkladı.

30 Mart 2020 Pazartesi 09:17 - Güncelleme:
2020 Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu!

1000 TL'lik emekli bayram ikramiyelerinin haftalar öncesinden yatacağı belirtilmişti. Fakat net tarih bilinmiyordu. Vatandaşlar "Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorusunun cevabını merak ediyordu. Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve milyonlarca emeklinin beklediği 2020 Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu. Hükümet, emeklilerin bayram ikramiyesi için takvim hazırlıklarını tamamladı. Ödemelerin yapılacağı tarih aralığı belirlendi.  

Yaklaşık 12 milyon emeklinin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin verileceği tarih belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi açıkladı. 

2020 RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyelerinin yatma tarihi bu yıl Başkan Erdoğan'ın talimatıyla erkene alındı. Türkiye'nin içinde bulunduğu koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında emekli bayram ikramiyelerinin Nisan ayı başında ödeneceği belirtilmişti. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 7-11 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı. Selçuk, emekli ikramiyelerinin Nisan'ın 7'sinden 11'ine kadar yayılarak yatırılacağını kaydetti. Ödeme yapılmasının ardından Nisan ve Mayıs ayı içerisinde emekli, dul, yetim aylığı ya da sürekli iş göremezlik ödeneği bağlananlar da bu yılın Ramazan Bayramı ikramiyesini alacak. Maaşlarıyla birlikte ikramiyeleri de ödenecek..

SSK’lılar 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı emeklileri de 11 Nisan’da bayram ikramiyesi alacak

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında bayram ikramiyesi ödemelerini öne çektiklerini hatırlatan Bakan Selçuk; “Buna göre ikramiyeler 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre;

17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan’da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek.” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz. Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz.' demişti.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Zehra Zümrüt, yaptığı yazılı açıklama ile Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da bayram ikramiyesi ödemeleriyle emeklilerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Bakan Selçuk açıklamasında, "Bağkur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, emekli sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz" dedi.