24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

THY 5 yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi

Türkiye’nin uluslararası prestijine büyük katkısı olan Türk Hava Yolları, her yıl düzenlenen Sky-trax Yolcu Tercih Ödülleri’nde üst üste beşinci kez ‘Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi’ seçildi.

17 Haziran 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
THY 5 yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi

Türk Hava Yolları (THY), her yıl düzenlenen Skytrax Yolcu Tercih Ödülleri’nde, üst üste 5’inci kez ‘Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi’ seçildi. Önceki 4 yılda olduğu gibi bu yıl da Skytrax Yolcu Tercih Ödülleri’nde ‘Avrupa’nın en iyisi olmayı başaran THY aynı zamnada ‘Dünyanın en iyi business class özel yolcu salonu’, ‘Dünyanın en iyi business class özel yolcu salonu ikramı’ ve ‘Güney Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi” ödüllerine de layık görüldü.

4 yıldızını koruyor

İkram ve aktivite konseptinden ambiyansına kadar her detayıyla dünya çapında rağbet gören ‘Turkish Airlines Lounge Istanbul’, Türk Hava Yolları’na, dünya sıralamasında “En iyi business class özel yolcu salonu” ödülünü ve yine salonda yolcularının beğenisine sunduğu farklı ve zengin ikram hizmetiyle de bu yıl da ‘En iyi business class özel yolcu salonu ikramı’ ödülünü teslim almaya hak kazandırdı. THY tarafından yapılan açıklamada, Türk Hava Yolları’nın bu yıl da elde ettiği ödüllerle havayolu yolcularının nezdinde tercih sebebi olma yönündeki başarısını bir kez daha tescil ettirdiği belirtildi. Türk Hava Yolları 2007 yılında, dünyanın saygın denetleme ve danışmanlık kuruluşlarından biri olan Skytrax tarafından yapılan denetlemeler sonucunda 4 yıldızlı havayolu şirketi statüsünü kazanmıştı. Daha önce yapılan denetlemede 3 yıldız elde eden THY,  havacılık sektörünün yakından takip ettiği listede, yolcu memnuniyeti ve yüksek kalite odaklı geliştirdiği yenilikçi hizmet anlayışı sayesinde 4 yıldız ile önemli bir pozisyona yükseldi. 4 yıldızlı havayolu şirketi unvanını hali hazırda muhafaza eden Türk Hava Yolları, 2009 yılı Skytrax sıralamasında Avrupa’da, bulunduğu bölgenin en iyisi seçilerek ‘Güney Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi’ unvanına lâyık görüldü.