19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kredi masrafını bankadan geri aldı

İZMİR Barosu avukatlarından Zerrin Aslantaş, kullandığı 10 bin TL'lik kredi için bankanın masraf adı altında kestiği 261 TL'yi geri aldı.

DHA30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kredi masrafını bankadan geri aldı
Avukat Zerrin Aslantaş, bir yıl önce özel bir bankadan 10 bin TL tüketici kredisi çekti. Banka krediyi verirken, dosya masrafı olarak 261 TL aldı. Avukat Aslantaş bunun üzerine bir süre sonra bankadan, masraf olarak alınan 261 TL'nin iadesini istedi. Bankanın bu talebi dikkate almaması üzerine, Konak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Tüketici Hakem Heyeti, masraf olarak alınan paranın Aslantaş'a iadesine karar verdi. Banka buna rağmen ödeme yapmayınca Aslantaş İzmir Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de paranın ödenmesine karar verdi.

İcra kanalıyla ödediği parayı geri alan avukat Zerrin Aslantaş, bankalar tarafından açıklama yapılmaksızın tüketiciden dosya masrafı adı altında yapılan tahsilatların haksız olduğunu söyledi. Aslantaş, tüketicinin, krediye ihtiyacı olması sebebiyle banka tarafından yapılan dosya masrafı kesintilerine itiraz edemediğini, eline geçecek parayı ve ihtiyaçlarını düşünerek bunu mecburen gözden çıkarttığını söyledi. Kredi çeken tüketicinin mağdur olduğunu ifade eden Aslantaş şöyle dedi: "Çekilen kredi zaten faizi ile birlikte geri ödenmesi sebebiyle, bankalar tarafından verilen para bir lütuf değildir. Nitekim, tüketici hakem heyetleri ve mahkemelerce, banka tarafından dosya masrafı altında yapılan ve hiçbir dayanağı olmayan bu kesintilerin tüketiciye iade edilmesi gerektiğine karar verilmektedir."