20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Jalisco Karteli bunu da yaptı! İHA'yla bomba yağdırdılar

Meksika'da uyuşturucu karteli, bir kampa insansız hava aracıyla (İHA) saldırdı. Yerel basında yer alan haberlere göre, kampı bombalayan İHA Yeni Nesil Jalisco Karteli'ne (CJNG) aitti. Bazı yayın organları kampın rakip bir kartele, bazıları ise topraklarını vermek istemeyen köylülere ait olduğunu ileri sürdü.

star.com.tr13 Ocak 2022 Perşembe 14:28 - Güncelleme:

Meksika'daki bazı yayın kuruluşları, uyuşturucu kartelinin İHA saldırısına ait olduğu iddia edilen, bazı görüntüleri yayınladı.

Bombaları bırakan İHA'dan çekildiği belirtilen görüntülerde, bombalanmadan hemen önce, aşağıdaki büyük bir çadırı görüntülüyor.

Saniyeler sonra, drone daha fazla patlayıcı yağdırırken, kampta bulunan yarım düzine şahsın canlarını kurtarmak için kaçtıkları görülüyor.

İkinci görüntünün 26. saniyesinde, drone'a bağlı kamera şiddetli bir şekilde dönmeye başlıyor. Bu da İHA'nın yerden vurulmuş olabileceği yorumlarına neden oldu.

KARTEL SAVAŞI MI, KÖYLÜLLER Mİ?

İspanyol El Pais gazetesinin Meksika baskısına göre, İHA Yeni Nesil Jalisco Karteli (CJNG) tarafından kullanılıyordu ve çadır, Michoacan eyaletindeki rakip bir kartele aitti.

Diğer yayın organları suç örgütünün, kartelin toprakları ele geçirmesini engellemeye cesaret eden yerel kasaba halkını hedef aldığını iddia ediyor.

Bombalama sonucunda en az bir kişinin yaralandığı ve kameralara yakalanan saldırının, bölgedeki benzer drone baskınlarından yalnızca biri olduğu bildirildi.

PATRONUN BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Aralık ayında, ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi, CJNG'yi "Amerika Birleşik Devletleri'ni fentanil ve metamfetaminle dolduran Meksika'nın en şiddetli ve üretken uyuşturucu kaçakçılığı örgütlerinden biri" olarak tanımladı.

Açıklamada, 'bu organizasyonu bozmanın ve yok etmenin birincil önceliklerinden biri olduğu belirtilirken, kartelin patronu Nemesio 'El Mencho' Oseguera Cervantes'in yakalanmasını sağlayacak bilgiler için 10.000.000 $ ödül koydu.

star.com.tr