18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Parlamentoda ajan krizi! MI5 harekete geçti: O ülke için çalışıyor

İngiltere Parlamentosu, ajan kriziyle çalkalanıyor. İngiltere'nin iç istihbarat teşkilatı MI5, Avam Kamarası Başkanı ile temasa geçerek bir Çin hükümet ajanının bir parlamento üyesiyle 'süreçleri sabote etmek için' görüştüğünü iletti.

star.com.tr13 Ocak 2022 Perşembe 17:50 - Güncelleme:
Parlamentoda ajan krizi! MI5 harekete geçti: O ülke için çalışıyor

Perşembe günü Avam Kamarası'nda konuşan Milletvekili Iain Duncan Smith, Avam Kamarası Başkanı Lindsay Hoyle'nin bir mektubuna atıfta bulunarak, bir Çin ajanının parlamentoda çalıştığını söyledi.

Alıntı yapılan mektupta, İngiltere'nin iç istihbarat teşkilatı MI5'in Hoyle ile irtibata geçerek, Christine Lee adlı bir kadının Çin ajanı olduğu ve müdahale faaliyetlerinde bulunmak üzere parlamentodaki üyelerle ilişki kurduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Lee'nin tüm partilerden oluşan bir parlamento grubu olan, İngiltere'deki Çinliler'in bir parçası olarak çalıştığı anlaşılıyor.' denildi.

Duncan Smith, "Bay Başkan'ın MI5 ile temasa geçtiğini ve şu anda parlamento üyelerini, burada parlamentoda bir Parlamento Üyesi ile çalışan Çin hükümetinin bir ajanının aktif olduğu konusunda uyardığını anlıyorum." dedi.

Milletvekili, 'Belli ki ajanın amacı, buradaki süreçleri sabote etmek" dedi.

star.com.tr