24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Putin ekonomik ve jeopolitik önemine dikkat çekti: Nüfusumuz kesinlikle yetersiz

17. yıllık basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın geniş toprakları için 146 milyonluk bir nüfusun kesinlikle yetersiz olduğunu söyledi.

star.com.tr23 Aralık 2021 Perşembe 14:11 - Güncelleme:
Putin ekonomik ve jeopolitik önemine dikkat çekti: Nüfusumuz kesinlikle yetersiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 17. yıllık büyük basın toplantısı başladı. Putin'in pandemi ile ilgili durum, ülkenin sosyo-ekonomik gelişimi, iç siyaset ve uluslararası ilişkiler ile ilgili soruları yanıtlaması yanıtlıyor.

Manezh'de gerçekleşen basın toplantısına, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle, bu yıl sadece 507 medya temsilcisi şahsen katılabildi.

Geleneksel olarak, Vladimir Putin'in büyük basın toplantıları yılın gelişmelerini özetler. Soru kuralı, Rusya'nın çeşitli iç ve dış politikası alanlarına değinmesi ve bazen de devlet başkanının kişisel hayatıyla ilgili olmasıdır.

PUTİN SİTEM ETTİ: NÜFUS KESİNLİKLE YETERSİZ

Putin basın toplantısında, "Az önce yaşam beklentisindeki düşüşten ve artan ölüm oranlarından bahsetmiştim. Bu bağlamda en önemli sorunlardan biri ve demokrasi alanında karşı karşıya olduğumuz ana görevlerden biri daha da keskinleşiyor. Ülke nüfusundan bahsediyorum: Bu kadar geniş bir bölge için 146 milyon kesinlikle yetersiz.' dedi.

Ülkenin ekonomik olarak aktif vatandaşlardan yoksun olması nedeniyle ekonomik açıdan bunun büyük bir gerileme olduğuna dikkat çeken Putin, '81 milyondan biraz fazla sağlıklı insanımız var. 2024 ve 2030'a kadar bu sayıyı artırmak zorundayız. Bu, ekonomik büyümenin faktörlerinden biri. Bu önemli konunun jeopolitik bileşeninden bahsetmiyorum bile." dedi.

star.com.tr