19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya : Yabancıya konut satışı artışı ülkemize duyulan güvenin en büyük göstergesi

Sektör olarak büyüme ve gelişme odaklı bir yıl olacağını tahmin ettiğimiz 2018 yılına hızlı bir giriş yaptık. Bir önceki yılın Ocak ayına oranla %1,7 oranında büyüme sağlayan gayrimenkul sektöründe, 97.019 konut satışı gerçekleşti.

21 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya : Yabancıya konut satışı artışı ülkemize duyulan güvenin en büyük göstergesi

Ayrıca sektörümüz, ülkemizin içerisinde bulunduğu siyasi konjonktüre rağmen yine yabancıya konut satış oranında geçen senenin aynı ayına göre %25,7 oranında büyüdü ve yabancılara 1.742 adet konut satıldı. Bu da ülkemize duyulan güvenin en büyük ifadesi. Maliyetlerdeki artışa, döviz kurlarındaki dalgalanmalara ve mevcut konjonktüre rağmen büyüme ivmesini sürdüren sektörümüzden 2018’de çok daha umutluyuz.

Ancak büyümeye katkısı çok yüksek olan sektörümüz ile ilgili alınacak olan yeni kararlar, devreden KDV’nin iadesi, kentsel dönüşümü hızlandıracak olan yeni teşvikler, kira yardımının 36 aya çıkarılması gibi adımlar ile 2018 yılı daha başarılı bir yıl olacaktır. Başta İstanbul olmak üzere ülkenin her kentinde büyük çaplı kentsel dönüşüm hamlelerinin atılacağı, konut kredi faiz oranlarının istikrar sağlayacağı ve satış trendinin artacağı, gerek iç piyasada yatırımcı ve oturumcu olarak belirttiğimiz kesim gerekse yabancıların gayrimenkul sektörüne olan talebi artacağı ve sektörümüzün en güvenilir ve kazançlı yatırım aracı olmaya devam edeceği bir yıl olacak.