19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Miami’deki Türk rezidansına yoğun ilgi

Okan Grubu tarafından Mimi’de hayata geçirilen Okan Tower Miami, Türkiye’den yatırım yapmak isteyenler için büyük fırsatlar sunuyor.

STAR EMLAK8 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Miami’deki Türk rezidansına yoğun ilgi

Okan Grup Amerika CEO’su Kasim Badak, geçen ay satışa çıkılan projenin büyük ilgi gördüğünü belirterek “Miami gayrimenkul yatırımı açısından hızla gelişen bir bölge. Hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden ciddi ilgi görüyoruz” dedi.   

Miami’de 300 milyon dolar yatırımla hayata geçecek Okan Tower Miami projesinde Türk yatırımcıları condo-hotel konseptiyle tanıştıracak. Condo-hotel modeli, yatırımcılara, mülklerini ikamet etmedikleri zaman otel tarafından işletilerek gelir kazanma imkânı sunuyor. 70 katlı projede Hilton Otel de yer alacak. Ayrıca Hilton, Okan Tower Miami’nin 236 odadan oluşan condo-hotel’ini de işletecek. Okan Tower Miami’de 153 rezidans olmak üzere toplam 389 ünite yer alacak. Projenin 4 katı da ofislerden oluşacak. Okan Holding’den yapılan açıklamaya göre proje ABD’de bir Türk firmasının hayata geçireceği en büyük inşaat projesi olacak.

EN YÜKSEK BİNA

70 katlı Okan Tower Miami’de stüdyo dairelerden penthouse dairelere kadar 45 ile 250 metrekare arasında değişen, her katından ve her dairesinden okyanus ve şehir manzarasına sahip, balkonlu ve teraslı daire tipleri yer alıyor. Okan Grup Amerika CEO su Kasim Badak, 1 ay önce başlanan satışlara, yatırımcılardan büyük ilgi olduğunu belirterek “Projemizde metrekare fiyatları 6 bin dolar ila 10 bin dolar arasında değişiyor. Proje satışlarında hedef kitlemiz Türkiye, Latin Amerika, Rusya, Brezilya ve ABD’den oluşuyor” diye konuştu.

ABD’YE YATIRIM ÇOK KÂRLI

Wall Street’in tanınan Türk borsacılarından ve yatırım danışmanı olan GFC PRIME LLC şirketinin kurucusu Gökhan Yüzbaşıoğlu “ABD konut piyasası son dönemin en hareketli dönemlerini yaşıyor.  Özellikle Miami, yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Miami de yükselen şehir hayatı var. Genç ve orta yaşlılar Downtown, Midtown ve Edgewater bölgesinde yapışlan lüks rezidanslara yöneliyorlar.  Yapımı devam eden Innovation Towers içinde; Facebook, Google, Yahoo, Airbnb ve Uber gibi büyük firmaların ofislerinin olması bu bölgeleri canlandırdı. İnsanlar South Beach’e zorunlu olmadıkça gitmiyorlar. North Miami Beach veya Mid Beach daha çok trafik çekmeye başladı” dedi.