Uzmanların verdiği bilgiye göre; Kış mevsiminde kar yağışı ve buzlamanın ardından vatandaşların, sokakta yürürken düşmemesi için ya da düşme sırasında alacağı çok basit önlemlerin yaralanma riskini azaltacağı bildirildi.
1
/
14
Uzmanların verdiği bilgiye göre; Kış mevsiminde kar yağışı ve buzlamanın ardından vatandaşların, sokakta yürürken düşmemesi için ya da düşme sırasında alacağı çok basit önlemlerin yaralanma riskini azaltacağı bildirildi.
2
/
14
Havalar soğuk olduğu için çok sıkı giyiniyoruz. Bunlar bizim hareketlerimizi ve görüşümüzü engellememelidir.
3
/
14
Merdivenlerden çıkacaksak korkuluklardan tutunulmalı ve her adımımızı yere tam basacak şekilde atmalıyız.
4
/
14
Adım atarken ayağımızın yere düz basması çok önemli. Ucuyla, kenarıyla, değil düz basmalıyız.
5
/
14
Elimizde paket taşıyorsak vücuda dengeli dağılım yapmalıyız. Karda, buzda yürürken, dengemiz adım attığımız ayakta olmalıdır. Normal yürüyüşlerimizde ağırlığımızı vücudumuza dengeli şekilde dağıtırken karda bu kuvvet adım atılan ayağa kaydırılmalıdır.
6
/
14
Kısa adımlarla ve yavaş yavaş yürümek, yürüyüş sırasında ara ara durarak yürümenin mevcut hızı azaltacağından daha güvenli ayrıca yürüyüş sırasında dizlerin hafif bükülmesinin düşme olasılığını azaltacağı belirtiliyor
7
/
14
Ellerimiz cebimizde yürümemeliyiz. Ellerimizin ve kollarımızın serbest, açık olması dengemizi daha kolay sağlamamıza yardımcı olur.
8
/
14
Düşmeye de hazırlıklı olmalıyız. Bu durumda da şunlara dikkat etmeliyiz; genelde el ve kollar kullanılarak düşmeyi engellemeye çalışırız. Bu her zaman işe yaramayabilir. Düşme ihtimaline karşı kendimizi koruyacak önlemler almalıyız.
9
/
14
Örneğin, sırt üstü düşüyorsak hemen çenemizi göğsümüze doğru yaklaştırıp kafamızı öne eğmeliyiz ve başımızın yere çarpmasını engellemeliyiz.
10
/
14
Yüz üstü düşmelerin vücuda zarar vereceği için düşme tehlikesi anında yana doğru devrilip yuvarlanarak düşmeye çalışmak daha güvenli olacak. Burada önemli olan düşmelerde başı yere çarpmamak.
11
/
14
Tabanı, karda kaymayacak ayakkabılar tercih edilmelidir. Eğer botlarınızın kaydığını fark ettiyseniz, çoraplarınızı çıkarıp botlarınızın üzerine geçirebilirsiniz.
12
/
14
Bunlar yolda kaymayı kesinlikle engelleyecektir ve yolu kavramımızı artıracaktır. Yaşlıların kemik yapısı zayıf olduğundan gençler gibi düşüp tekrar kalkıp yola devam edemeyebilir.
13
/
14
Düşmeler, onlarda kalça kırıkları gibi ciddi kas ve iskelet sistemi yaralanmalarına neden olabilir. Yaşlılar düştüyse mutlaka bir sağlık kurumuna gidip muayene olmalıdır.
14
/
14
Bir insan ayak bileği burkulduğunda üzerine basıp yürüyebiliyorsa, endişelenecek bir şey yoktur. Ciddi bir yaralanma olduğunu düşünüyorsak, üstüne basamıyorsak, bastığımız zaman çok ciddi ağrılar oluşuyorsa ve çok fazla şişmişse bir uzmana gözükerek, yaralanmanın derecesi belirlenmeli ve neticesinde bir tedavi uygulanmalı.