19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? 18 yaş altı yasağı ile ilgili son dakika haberi!

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süre sonra yüz yüze yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Toplantıda yeni önlem ve normalleşmeye ilişkin kararlar alınması bekleniyor. Bugünkü toplantıda alınan 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili karar açıklandı. Peki 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? İşte Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlar...

9 Haziran 2020 Salı 19:59 - Güncelleme:
18 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? 18 yaş altı yasağı ile ilgili son dakika haberi!

18 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile ilgili nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıkladı. İlk olarak 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkması yasaklanmış, son karar ile birlikte ise yaş sınırı 18’e indirilmişti. Peki 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Bugünkü kabine toplantısında son dönemde koronavirüs normalleşme sürecinde uygulanmakta olan tedbir, önlem ve kısıtlamaları üzerinde yeni düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken en çok da hafta sonu yasağının yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze toplandı. Gündemde koronavirüs önlemleri ve normalleşme süreci de var. Uzun süredir sokağa çıkma yasağı olan 18 yaş altı gençler ve çocuklar için son dakika karara çıklandı. Kabine toplantısı sonrası Başkan Erdoğan 18 yaş altı sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

18 YAŞ ALTI YASAK KALDIRILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yaş altı çocukların, ebeveynleri refakatiyle olmak şartıyla sokağa çıkma yasağı tümüyle kaldırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 'Yeni normal' dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız.Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekiyor. Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz ancak bu tür olumsuzlukların istisna, kurallara riayetin genel olduğu kanaatindeyim." dedi.

ERDOĞAN'IN SON DAKİKA AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda virüsle mücadele başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ele alındı.