25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

3. Havalimanındaki provokasyonla ilgili 24 kişi tutuklandı

İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki provokasyonla ilgili gözaltına alınan 24 kişi tutuklandı.

AA19 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
3. Havalimanındaki provokasyonla ilgili 24 kişi tutuklandı

Çeşitli gerekçelerle yaptıkları eylemin ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınan 43 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkartılan işçilerden 19'u yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza verilmesi şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimlik, aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu 24 kişinin "görevi yaptırmamak için direnme", "iş ve çalışma hürriyetinin ihlali", "kamu malına zarar verme" ile "toplantı ve yürüyüşlerine silah veya çeşitli aletlerle katılma" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, işçilerin gerçekleştirdiği eylemin ardından 16 Eylül'de yaptığı açıklamada, eylem sonrası 401 işçinin gözaltına alındığını, daha sonra 275’inin salıverildiğini aktararak, işçilerin servis hizmetinin gecikmesine bağlı olarak bir takım taleplerinin olduğunu belirtmişti.

Konunun başka türlü istismar edilme ihtimaline karşı kolluk kuvvetlerinin gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Şahin, "Çalışma kimliği olmayan ya da orada provokasyonvari eylemler yapmaya çalışan kişilerin de olduğu toplam 401 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 275'i salıverildi. Diğerleriyle ilgili işlemler devam ediyor. Onların arasında suça karışanların dışındakiler mutlaka başsavcılarımızın titiz incelemeleriyle salıverilecektir. İşveren tarafı hızla belirtilen sorunların giderilmesi noktasında çalışmaya başladılar. O sorunların giderilmesi ve taleplerin karşılanması noktasında bizim de aracılığımızla bir an önce düzeltme çabalarına başladılar." ifadelerini kullanmıştı.