25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Adalet Bakanlığı idare memurluğu öğrencisi şartları neler?

Adalet Bakanlığı idare memurluğu öğrencisi şartları neler? Adalet Bakanlığı personel alım başvuruları ne zaman? gibi soruların yanıtları yoğun olarak araştırılıyor.

16 Ağustos 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Adalet Bakanlığı idare memurluğu öğrencisi şartları neler?
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 300 idare memurluğu öğrencisi alacağını duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından Adalet Bakanlığı idare memurluğu öğrencisi şartları neler? Adalet Bakanlığı personel alım başvuruları ne zaman? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.  

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

 
ADALET BAKANLIĞI İDARE MEMURLUĞU ÖĞRENCİSİ ŞARTLARI NELER? 
Sözlü sınav ve mülakata KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alan öğrenci adaylarından en yüksek puandan başlamak üzere bin 500 kişi çağrılacak.
 
Sözlü sınav ve mülakata girecek adayların isimleri, sınav yerleri ile sözlü sınav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden "www.cte.adalet.gov.tr" adresinden ilan edilecek.
 
Sözlü sınavda adaylara genel kültür, genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından sorular ile Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihinden sorular yöneltilecek.
 
Mülakatta ise adayların davranışı ve genel fiziki durumu ile bir konuyu kavrama ile ifade yeteneği üzerinden değerlendirme yapılacak.
 
Öğrenci adayının sözlü sınavda ve mülakatta başarılı sayılabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecek.