19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ankara'da gaz patlaması! 2 ölü, 4 yaralı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 katlı binada patlama meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama sonucu bir bölümü göçen binada ağır yaralanan 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Türkmen 1 baba ve kızı olduğu öğrenildi.

DHA18 Kasım 2021 Perşembe 23:34 - Güncelleme:
Ankara'da gaz patlaması! 2 ölü, 4 yaralı

Kızlarpınarı Caddesi üzerinde 3 katlı binada saat 22.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binada yangın çıkarken, binada çökme oluştu. Çevrede panik ve korkuya neden olan patlamanın ardından çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ekibi ile Başkent Gaz görevlileri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin ilk müdahalesi ile yangın söndürüldü.

Yangının söndürülmesi ardından ekipler bina içine girdi. Yapılan ilk incelemede 3 katlı binanın tüm katlarındaki mutfak bölümlerinde patlama meydana geldiği ve patlama ile birlikte de çökme oluştuğu belirlendi. İtfaiyenin çalışmasıyla binada kalanlar da tahliye edildi, bu sırada büyük panik yaşandı.

Ekipler, enkazda da arama kurtarma çalışması başlattı. İtfaiyenin çalışması sonucu 2'si çocuk 6 kişi enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, 112 acil sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan 1'i çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Enkazda başka kişilerin olabileceği ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

BAKAN KOCA YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Keçiören'de bir binada yaşanan patlamada ağır yaralanan iki çocuktan birinin hayatını kaybettiğini, diğer çocuğun durumunun ise ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Keçiören'de bir binada yaşanan patlamada 2'si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hala ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun." ifadesini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Patlama ile ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada meydana gelen doğal gaz patlaması sonrası 6 vatandaşımız yaralanmış olup hastaneye sevk edilmişlerdir. AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam etmektedir."

VALİ ŞAHİN: TÜRKMEN BABA İLE KIZI YAŞAMINI YİTİRDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlama ve ardından göçük meydana gelen binada inceleme yaptı. Vali Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 katlı binada gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğunun değerlendirildiğini belirterek, "Patlamanın neticesinde 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Maalesef bir baba ve çocuğu hayatını kaybetti. Şu an Irak Türkmeni aileden 2 vefat var. 4 yaralının tedavisi devam ediyor. Enkazda arama kurtarma ve teknik incelemeler devam ediyor. Enkaz altı titizlikle inceleniyor. Binada hem doğalgaz var hem de LPG sistemi var. Bunun sonucu teknik incelemenin ardından belli olacak" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, daha önce de yaptığı açıklamada patlamanın LPG kaynaklı olduğunu belirterek, "Teknik ve detaylı inceleme ile patlamanın sebebi belirlenecek. Durum netleşince daha detaylı bilgi verilecek. 6 yaralımız var" demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara'da 3 katlı binada yaşanan ve 2 kişinin öldüğü 3'ü ağır 4 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "İlimiz Keçiören ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bir binada 18.11.2021 günü saat 23.10 sıralarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.