25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tek tip askerlik için Hulusi Akar'dan açıklama

'Tek tip askerlik' olarak gündeme gelen konu hakkında son açıklamalar, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

11 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tek tip askerlik için Hulusi Akar'dan açıklama

Bakan Akar, tek tip askerlik için 2-3 aydır çalışmaların sürdüğünü, bir zemine kavuşturma gayretinin olduğunu aktardı. İşte, askerlik düşecek mi sorusuna cevap arayanlar için tek tip askerlik gündemi ve detaylı bilgiler

ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

Yeni askerlik sistemi ve askerlik süresinin kısalacağı konusunda bazı detaylar kulislerde yer bulmaya devam ediyor.

Gazetemiz yazarı Uğur Ergan'ın haberine göre; Askerlik süresinin kısaltılması için bir süredir yürütülen çalışmalarda artık sona gelindi. Yeni askerlik sistemi dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın başkanlık ettiği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yanısıra tüm kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının katıldığı toplantıda ayrıntılı şekilde görüşüldü. Milli Savunma Bakanlığı, toplantının görüntüleriyle birlikte “Askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü” açıklaması yaptı.

Kulislerdeki iddialara göre bedelli askerlik uygulamasının kalıcı hale getirilmesine yönelik alternatif üzerinde de çalışılıyor. “Üç aylık zorunlu temel askerlik eğitiminin ardından yükümlülerin belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliği yapmış sayılmaları” seçenekler arasında bulunuyor.