25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Askerlik süresi düşecek mi?

Askerlik süresi son dakika düşecek mi? Tek tip askerlik sistemi nasıl olacak? Bakan Hulusi Akar yeni askerlik sistemi ile ilgili yaptığı açıklamaların detayları neler?

13 Aralık 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Askerlik süresi düşecek mi?

Yeni askerlik sistemi adı altında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin beklenen toplantı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi Yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıyor Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışmaların sürdürüldüğü yeni askerlik sisteminde kısa ve uzun dönem askerlik 9 ay olacak Yükümlüler 3 ay zorunlu askerliğini tamamladıktan sonra belli bir bedel karşılığında geri kalan askerlik hizmetini yapmış sayılacak.

Birçok vatandaşın gündeminde yer alan ve yeni askerlik sistemi, 'Askerlik 9 aya düşecek mi' soruları ile gündemde yer alıyor. Son günlerde bazı gelişmelerle gündemde yer alan askerlik sistemi hakkında Milli Savunma Bakanlığının çalışması sürüyor. Askerlik süresinin kısalacağı konusuyla gündeme gelen yeni askerlik sistemi, internet üzerinden araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Son olarak dün akşam saatlerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesinin gerçekleştirdiği toplantının ardından gündeme gelen yeni askerlik sistemi, bir basın mensubunun sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da değerlendirildi.

ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

Yeni askerlik sistemi ve askerlik süresinin kısalacağı konusunda bazı detaylar kulislerde yer bulmaya devam ediyor.

Gazetemiz yazarı Uğur Ergan'ın haberine göre; Askerlik süresinin kısaltılması için bir süredir yürütülen çalışmalarda artık sona gelindi. Yeni askerlik sistemi dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın başkanlık ettiği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yanısıra tüm kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının katıldığı toplantıda ayrıntılı şekilde görüşüldü. Milli Savunma Bakanlığı, toplantının görüntüleriyle birlikte “Askerlik süresinin kısaltılması dahil yeni askerlik sistemi ayrıntılı bir şekilde görüşüldü” açıklaması yaptı.

Kulislerdeki iddialara göre bedelli askerlik uygulamasının kalıcı hale getirilmesine yönelik alternatif üzerinde de çalışılıyor. “Üç aylık zorunlu temel askerlik eğitiminin ardından yükümlülerin belli bir bedel karşılığında geri kalan süre için askerliği yapmış sayılmaları” seçenekler arasında bulunuyor.

BAŞKAN ERDOĞAN: ÇALIŞMA BİTTİKTEN SONRA UYGUN OLUP OLMADIĞINI SÖYLEYECEĞİZ

Askerlik süresinin kısaltılması ile ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askerlik süresi ile ilgili bana kesin netice verilmedikten sonra değerlendirme yapmam doğru olmaz. Birinci sorumlu Milli Savunma Bakanı ve silahlı kuvvetlerimiz. Onlar çalışmayı yapacak. Çalışmayı yaptıktan sonra sunumların yapacaklar. Onun neticesinde uygundur veya uygun değildir bunu söyleyeceğiz. Ona göre adım atacağız" dedi.