19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Atatürk Havalimanı taşınması nasıl olacak? Hangi yollar trafiğe kapatılacak?

'Atatürk Havalimanı taşınması nasıl olacak?' sorusu tüm İstanbullular tarafından merak ediliyor. Hangi yolların trafiğe kapatılacağı ulaşımın nasıl sağlanacağı araştırılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bugün, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma hakkında hakkında açıklamalar yaptı. Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecinin 5 Nisan saat 03.00'te başlayacağını ve 45 saat sonra 6 Nisan 23.59'da tamamlanacağını bildirdi. Peki, Atatürk Havalimanı'nın taşınması İstanbul trafiğini nasıl etkileyecek? Büyük taşınma hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

3 Nisan 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Atatürk Havalimanı taşınması nasıl olacak? Hangi yollar trafiğe kapatılacak?
'Atatürk Havalimanı taşınması nasıl olacak?', ''Hangi yollar trafiğe kapatılacak?'' herkes tarafından merak ediliyor. Tüm İstanbulluların merak ettiği bu soruların yanıtını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından verdi.  Bakan Turhan tarafından yapılan açıklamaya göre büyük taşınma 5 Nisan saat 03.00'te başlayak ve 45 saat sonra 6 Nisan 23.59'da sona erecek. İstanbul Havalimanı'nın daha ilk etabı açılmış olmasına rağmen 90 milyon yolcu ve 2.5 milyon ton kargo taşıması işlemi yapıldı. 100 milyon yolcu kapasitesine geçilecek olan İstanbul Havalimanına ilgi büyük. 114 uçak aynı anda terminale, köprüye yanaşabilecek. İstanbul Havalimanı sosyal ve ticari alanları ile de dünya markası olmayı başarıyor.  İstanbul Havalimanı'nın yolcu sayısı bakımından 5 yıl içinde 2'nciliğe yükseleceği de söyleniyor. Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. 
 

ATATÜRK HAVALİMANI NE ZAMAN TAŞINIYOR? 
5 Nisan saat 03.00'te başlayacak olan dev taşınma işlemi 5 bin TIR’la 45 saatte tamamlanacak. Yeni Havalimanı'na yaklaşık olarak 47 bin 300 ton ağırlığında malzeme götürülecek. Bu yükü taşıyacak TIR'ların 45 saatte kat edeceği mesafe ise 400 bin kilometre olarak belirlendi. TIR'lar, dünyanın çevresini 10 kez dönmeye eş değer bir yol kat edecek. Bu büyük operasyonda bin 800'den fazla çalışan görev alacak. 
 
HANGİ YOLLAR TRAFİĞE KAPANACAK?

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na gidiş istikameti, 5 Nisan saat 22.00'den itibaren 6 Nisan saat 10.00'a kadar, Yeşilyurt havuzlu kavşaktan başlayarak, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey Yeşilköy Bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu (İCA İşletmesi), O-6 Kuzey Marmara Otoyolu'ndan İstanbul Havalimanı girişine kadar yol kapatılacak. 
 
6 Nisan saat 10.00'dan saat 23.59'a kadar 14 saat boyunca, Yeşilyurt havuzlu kavşağından başlayarak, Atatürk Havalimanı yönünde, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey-Yeşilköy Bağlantı Yolu (Basın Ekspres Caddesi) Mahmutbey kavşağına (Mall Of İstanbul Mevkisi) kadar trafik verilmeyecek.
 
İstanbul Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na dönüş istikametinde, 6 Nisan saat 01.00'dan itibaren aynı gün saat 10.00'a kadarki 9 saatlik süreçte İstanbul Havalimanı'ndan başlayarak, O-6 Kuzey Marmara Otoyolu (Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu, Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi) Yeşilyurt havuzlu kavşağa kadar yolun trafiğe kapatılacağı açıklandı. 
 
Sürecin sorunsuz tamamlanabilmesi için 5 Nisan saat 22.00'dan başlayarak, O-7 Kuzey Çevre Otoyolu'nun Mahmutbey Kavşağı ile Reşadiye Kavşağı arasında kalan kesimin 24 saat boyunca kapatılması, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanmak zorunda kalan tüm araç sınıflarının yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçişine izin verilmesi kararlaştırıldı.