23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Baba-oğul su kuyusunda ölü bulundu

Tokat'ın Zile ilçesinde tarla sulamak için kuyuya inen baba-oğul, ölü bulundu.

AA24 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Baba-oğul su kuyusunda ölü bulundu

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kurupınar köyünde yaşayan Nazım Uyanık ve oğlu Hüseyin Uyanık, tarla sulamak amacıyla evlerinin bahçesindeki su kuyusuna indi.

Su pompasını çalıştıran Nazım ve Hüseyin Uyanık'tan bir süre haber alamayan yakınları, endişelenerek kuyuyu kontrol etti. Baba-oğula ulaşamayan yakınları, Nazım ve Hüseyin Uyanık'ın suya düştüğünü tahmin ederek, durumu 112 Acil Servise bildirdi.

Köye gelen sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri, kuyuya girerek baba-oğulu çıkarmak istedi. Bunda başarılı olamayan ekipler, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden yardım istedi.

AFAD ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucu baba-oğlun cesedi kuyudan çıkarıldı. Cenazeler, yapılan incelemenin ardından Zile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nazım ve Hüseyin Uyanık'ın kuyuda çalıştırdıkları su motorundan etrafa yayılan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tahmin ediliyor.

Bu arada, gazdan etkilenen bir sağlık çalışanı ve bir itfaiyecinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Köy sakinlerinden Rıza Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Baba ve oğlu, tarlayı sulamak istemiş. Önce oğlu giriyor, kuyunun içindeki gazdan zehirlenmesi üzerine baba da giriyor. Yakınları haber alamamış, sağlık ekiplerine bildirmiş" dedi.

Kalkan, cesetlerin AFAD ekiplerince kuyudan çıkarıldığını söyledi.