19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Münbiç’teki teröristler birkaç hafta içinde çıkarılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer

Başkan Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Suriye ve bölgeye dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Münbiç’teki teröristler birkaç hafta içinde çıkarılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer.' dedi.

İHA5 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Münbiç’teki teröristler birkaç hafta içinde çıkarılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Suriye ve bölgeye dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin sabrının sınırsız olmadığını belirten Erdoğan, "Münbiç'teki teröristler bir kaç hafta içinde buıradan çıkarılmazsa bizim beklememiz sona erer." ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Fırat’ın Doğusu ve Münbiç, Suriye gündemimizin en önemli konularıdır. Güvenli bölge konusundaki kararımızı burada bir kez daha tekrarlıyorum. Türkiye’nin kontrolünde, diğer ülkelerin ise sadece lojistik destek verdiği bir güvenli bölge modeli dışındaki hiçbir teklifi kabul edemeyiz. Güya uluslararası güçler tarafından kurulan hiçbir güvenli bölgenin başarılı olmadığı, kalıcı huzur getirmediği ortadayken aynı formülün bize dayatılmasında kasıt ararız. Şimdilik Amerika’nın bize verdiği sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Münbiç’teki teröristlerin buradan çıkartılması yıllardır konuşulan ama bir türlü ilerleme sağlanamayan bir konuydu. Bu meselenin hala sürüncemede bırakıldığını görüyoruz. Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça, rejimin bu bölgeye yönelik hevesleri de kabarıyor. Siyasi ve diplomatik mücadelemizin yanı sıra askeri hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. Şayet Amerika bize verdiği sözleri tutup bölgeyi teröristlerden temizlemez ve Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölgenin tesisine katkı sağlamazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

 
"MÜNBİÇ'TE TERÖRİSTLER ÇIKARILMAZSA BEKLEME SÜREMİZ SONA ERER"
 
Sayın Trump’la bu konularda verimli ve ümit verici görüşmeler yapıyoruz. Alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Şu ana kadar somut olarak önümüze konulan tatmin edici bir plan yoktur. Anlaşmalarımıza sadığız, sözümüz sözdür ama sabrımız da sınırsız değildir. Münbiç’teki teröristler birkaç hafta içinde buradan çıkartılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer. Fırat’ın Doğusunda Türkiye’nin desteğiyle bölge halkının kendi yönetimini tesisi birkaç ay içerisinde sağlanmazsa bekleme süremiz yine sona erer. Bu durumda Türkiye muhataplarına verdiği sözleri tutmuş ancak karşılığını bulamamış olacaktır. Bir başka ifadeyle kendi planlarımızı hayata geçirme hakkımız doğacaktır. Bıçak kemiğe dayandığında yapacağımız işler için ne kimseden izin almak ne de kimseye hesap vermek mecburiyetinde değiliz. Yaptırım listesi dahil hiçbir tehdit bizi bu yoldan geri çeviremez”