25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan Erdoğan'dan askerlik süresi açıklaması: MSB sunum yaptığında değerlendireceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Askerlik süresinin kısalmasına ilişkin düzenleme hakkında konuşan Başkan Erdoğan, 'Bize bir sunum yapılacak. Çalışmalar tamamlanınca ona göre adım atacağız' dedi.

7 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan'dan askerlik süresi açıklaması: MSB sunum yaptığında değerlendireceğiz

Başkan Erdoğan cuma namazı çıkışı İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

''Cumhur İttifakı'nın hassasiyetleri son seçimlerde ortaya tam manasıyla çıkmıştır. Bizim birbirimize karşı olan dayanışmamız birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz bunu da kısnanan bazı oluşumlar var. Bu oluşumların içerisinde her an değişik birçok şeyler olabiliyor. Bunun başında ana muhalefet var bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var. Bütün bunları anlamamak için bir sebep yok. Biz Cumhur İttifakı'nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz için ciddi manada yedi düvelin ülkemize milletimize saldırdığı bir dönemde büyük önem arz ediyor. Şu anda teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var. Onlar bu çalışmalarını tamamlar tamamlamaz belki de bu hafta içerisinde biz Sayın Bahçeli ile bir araya gelebiliriz. Kendilerinin de şartları durumu el vermesi halinde. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları değerlendiririz.

(MİT Başkanı Fidan'ın ABD Kongresi üyeleriyle bir araya geldiği iddiası) Latin Amerika seyahatinden sonra tabii MİT Başkanımız oradan Kanada'ya ayrıldı ama Kanada'dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Çünkü her an oraları da bilgilendirme arzusundayız. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığını son olarak, bundan haberdar değilim ama Kanada seyahatinden haberdarım."

ASKERLİK KISALACAK MI?

Bana kesin neticeyi vermedikten sonra bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Birinci derece sorumlusu, Milli Savunma Bakanımız, genelkurmay başkanımız, kuvvet komutanlarımız çalışmayı yapacaklar. Yaptıktan sonra bize sunumlarını yapacaklar. Ve bu sunum neticesinde de uygundur, uygun değildir. bunu söyleyeceğiz. Adımı atacağız.