23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Boeing'den 737 MAX açıklaması: Yakın zamanda bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız

Endonezya ve Etiyopya'da 2 büyük faciada adı geçmesiyle, Boeing 737 MAX tipi uçaklar tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Gelen 'uçuş durdurma' kararları sonrası Boeing CEO’su Denniz Muilenburg, 'Yakın zaman bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız' dedi.

DHA19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Boeing'den 737 MAX açıklaması: Yakın zamanda bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız

Boeing CEO’su Denniz Muilenburg, Fransız müfettişlerin Boeing 737 MAX tipi uçakların Etiyopya ve Endonezya’da düşmeleri ile ilgili benzerlikler bulduklarını açıklamaları ertesinde yaptığı açıklamada, Boeing’in "zaten güvenli olan uçakları daha da güvenli hale getirme konusundaki sorumluluğunun" sürdüğünü söyledi.

Muilenburg ayrıca, Boeing’in İrtifa Kaybı Önleyici Manevra Sistemi‘nin (MCAS) kaaların sebelerinden olabileceği iddiaları sonrasında, 737 MAX tipi uçaklar için bir yazılım güncellemesi yayınlanacağını ve 737 MAX pilotlarına ek eğitimler verileceğini duyurdu. Muilenburg, “Lion Air’in 610 numaralı uçuşu ve Etiyopya Havayolları’nın 302 numaraları uçuşundan edindiğimiz bilgilere ışığında 737 MAX modelimizin güvenliğini artırmak için çalışıyoruz” dedi ve Boeing’in küresel havacılık sektörü, yolcular ve pilotlar için en iyi ürünleri, eğitimleri ve desteği sağlamaya devam edeceğini ekledi.