20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

CHP’nin Silivri adayı Işıklar’ın katıldığı toplantıda söz alan HDP’li Aksu: Genel Merkez talimatı var, CHP’yi destekleyeceğiz

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte, çoğunlukla Kürt vatandaşların yaşadığı Mimar Sinan Mahallesi’nde seçmenleri ziyaret etti. Türk bayrakları sallanarak, halaylar çekilerek başlayan ziyarette, HDP’li bir seçmenin “Genel Merkez talimatıyla CHP’yi destekleyeceğiz” demesi üzerine karışıklık yaşandı.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
CHP’nin Silivri adayı Işıklar’ın katıldığı mahalle toplantısında söz alan HDP’li Vesim Aksu, “Genel Merkez talimatı var, CHP’yi destekleyeceğiz” dedi. Kameralar önünde tedirgin olduğu gözlenen Işıklar, “Şimdi bunun sırası değil, hassas bir süreçten geçiyoruz” diyerek HDP’li Vesim Aksu’yu susturdu.  
 
HDP’YLE İTTİFAK SORUSU 
 
Akşam'ın haberine göre; AIşıklar toplantıda, oluşturulan meclis lisesini kastederek, “Türkiye’de örneği yok. Şimdi buna sahip çıkacağız. İP’le ittifak ediyoruz. Onun dışında AK Parti’den Saadet Partisi’nden, Demokrat Parti’den herkesin oyuna talibiz” dedi. Ardından söz alan HDP’nin bir önceki seçimdeki belediye meclisi ilk sıra adayı Vesim Aksu, “Sayın Başkan HDP bu listenin içinde var mı? HDP’yle ittifakınız ne durumda” diye sordu. Gizli ittifakı tam olarak açıklayamayan Işıklar, “Listemiz ortada. Kimseyi kimliğine göre ayrıştırmadık. Üç Karslıyı listeme aldığım için eleştirenler oldu. Unsuz ekmek bulutsuz yağmur mu olur” cevabını verdi. HDP’li Aksu ise, “Ben bir Kürt ve HDP’li olarak konuşuyorum. Genel Merkez’den belediye başkanlığı adaylığında CHP’yi desteklememiz yönünde talimat aldık. Biz burada CHP’yi destekleyeceğiz. Meclis üyeliği listenize aldığınız o arkadaşları partimiz mi önerdi yoksa bireysel mi başvurdular” dedi. 
 
‘HASSAS DÖNEM’ UYARISI 
 
 Bu sözler Özcan Işıklar’da paniğe neden oldu. HDP’linin sözünü kesen Işıklar şunları söyledi: “Burada MHP’nin adayı var. Arkasında da 30 kanalla bize cevap hakkı vermeyen bir basın ordusu var. Hassas bir dönemi konuşuyoruz. Benim ne anlatmak istediğimi çok iyi biliyorsun. Neyi ne zaman konuşacağımızı konuşuruz. Şimdi ben listemi konuşuyorum. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Uzatılan eli tuttuğunuzu biliyorum. Burada bazı sandıklardan bize oy çıktığında bayrak açacak duruma geliyorduk. Bize buradan oy çıkmıyordu. Duvar örülmüştü. O duvarı yıktık. Hepimizin Silivri’si oldu. Tuzaklara düşmemek lazım. 1 Nisan’dan sonra konuşulacak olan şeyleri şimdi burada konuşmayalım. Gürsel Başkan da Sezgin Başkan da çok güzel söyledi. Önemli olan o sandıklardan irademizi çıkaralım. Sonrasına yukarıda siyasiler karar verir. Bize sahip çıkın.” 
 
KILIÇDAROĞLU'NA FEZLEKE HAZIRLANDI
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettiği gerekçesiyle fezleke hazırladı. Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Kılıçdaroğlu, geçen haziranda katıldığı bir televizyon programında, Soylu için, “Dava açtım ama 5 para olmadığı için mecburen 5 kuruşluk açtık. Çünkü iddiayı yapan 5 paralık. 5 paralık adama doğru dürüst tazminat davası açılmaz “ şeklinde ifadeler kullanmıştı. Bu ifadeler üzerine, İçişleri Bakan Süleyman Soylu, suç duyurusunda bulunmuştu. Fezlekede “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçunu işlediği" belirtildi. 
 
VATANDAŞ TERÖRLE İTTİFAKI SORDU
 
Bursa’da şehit ailesini ziyaret eden Kılıçdaoğlu’na bir vatandaş, “CHP, HDP ve terör örgütü ilişkisi ne olacak" diye sordu.  
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesi Bursa’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 2016 yılında Mardin’in Savurn İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Sinan Yaylı’nın, Bursa’daki babaevini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, İvazpaşa Mahallesi’ndeki kahvehaneye geçti. Burada sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. 
 
‘İTTİFAK YOK’ DİYEMEDİ 
 
Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın, “CHP, HDP ve terör örgütünün ilişkisi ne olacak?” sorusu üzerine, ‘’Ben partimin genel başkanı olarak söylüyorum ki; terör örgütlerine kim destek veriyorsa Allah belasını versin. Biz Türkiye’nin geleceği için mücadele eden bir partiyiz. Bayrağımıza bağlıyız, herkese bağlıyız. Size gayet açık ve net söylüyorum’’ diye konuştu. 
 
PERVİN BULDAN, MİLLET İTTİFAKI İÇİN OY İSTEDİ
 
HDP milletvekili Pervin Buldan. İstanbul Esenyurt’ta Millet İttifakı için oy istedi. Buldan, “Esenyurt’ta seçimlere meclis üyelerimizle gireceğiz. İlçe belediyesinde ve büyükşehirde AK Parti ve MHP kaybetsin, siz biliyorsunuz ne yapacağınızı” ifadelerini kullandı. 
 
 
PKK'DAN OY İSTEYEN CHP'LİYE SORUŞTURMA
 
CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında, bir televizyon kanalında katıldığı programdaki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bankoğlu katıldığı programda, “PKK’lıdırlar, zillet ittifakı üyesidirler, hiç fark etmez...” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.