25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Başkan Erdoğan ulusa seslenecek

Bilim insanlarının deyimiyle kritik haftaya girilirken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabine üyeleri ile video konferans yöntemiyle süreci değerlendirecek. Başkan Erdoğan, tüm değerlendirmelerin ardından akşam saatlerinde ulusa seslenecek. Bakan Koca'nın da son duruma ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor. Başkan Erdoğan'ın ulusa seslenişi sonrası tüm devlet birimlerinin yeni tedbirleri hayata geçireceği tahmin ediliyor.

30 Mart 2020 Pazartesi 14:59 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Başkan Erdoğan ulusa seslenecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde koronavirüs ile mücadele kapsamında tedbirler artırılarak hayata geçiriliyor. Seferberlik ilan edilirken koronavirüs ile ilgili kritik haftaya girildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nu toplarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videokonferans yöntemi ile kabineyi topluyor. Erdoğan, kritik toplantının ardından kamuoyuna yeni kararları açıklayacak. Son verileri değerlendirecek olan Başkan Erdoğan'ın Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini alması bekleniyor.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE KRİTİK HAFTA

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında, toplu taşıma, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı, berberlerin kapatılması, market ve pazar yerlerinde tedbirler, seyahat sınırlandırılması gibi radikal kararlar alındı. Uzmanlar bu haftanın yayılım açısından kritik olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye'de koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 131'e çıktı.

ART ARDA SON DAKİKA HABERLERİ GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nu saat 13.30'da Bakanlık binasında topladı. Toplantıda ülkedeki son durum ve alınacak tavsiye kararları konuşuluyor. Toplantıdan sonra Bakan Koca açıklamada bulunacak. Bakan Koca daha önceki toplantıların ardından da kameralar karşısına geçmiş, şeffaf bilgileri aktarmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN KABİNEYİ TOPLUYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Koronavirüs Gündemi' ile kabineyi topluyor. Erdoğan, çalışmalar ve önlemlerdeki son durumu bakanlarla istişare edecek. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri değerlendirilecek ve yeni tedbirler hayta geçirilecek. Başkan Erdoğan son ulusa seslenişinde 7 maddelik paket açıklamıştı.

YENİ KARARLAR AÇIKLANABİLİR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı şeffaf bir şekilde bilgilendrip, virüse karşı tedbirler konusunda uyarması bekleniyor. Erdoğan'ın Bilim Kurulu tavsiyeler ve bakanların öneriler ile yeni tedbirleri ilk kez duyuracağı öngörülüyor. Açıklamanın saati henüz belli olmadı.

7 MADDE AÇIKLAMIŞTI

Başkan Erdoğan son konuşmasında şu kararları kamuoyuna duyurmuştu:

1- Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır

2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecektir

3-Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.

4-Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak hafta içi de buralarda toplu olarak bulunulmayacaktır.

5-Askerlerimiz 14 gün kuralına uygun olarak celp uygulamasına tayin olacaktır.

6-Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir

7- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştrırılacaktır.