19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başkan Erdoğan: Yol arkadaşımı ona feda edemem

Başkan Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Erdoğan, Bahçeli'nin 'Bekir Bozdağ' açıklamasına, 'Yol arkadaşımı ona feda edemem' yanıtını verdi.

23 Ekim 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan: Yol arkadaşımı ona feda edemem
"YOL ARKADAŞIMI ONA FEDA EDEMEM"
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
 
"Tek tipçi bir metin özentisinin çocuklarımıza her sabah okutulmasının yeri var mıdır? Anayasa Komisyonu Başkanımızın kökeni ve meşrebi üzerinden eleştirilmesinin kime ne faydası vardır? Ben ayrımcı değilim diyeceksin, Anayasa Komisyonu Başkanımız benim milletvekilim, bakanlık yapmış arkadaşımıza, bakanımıza hem hakaret, hem tehdit savuracaksın. Onun arkasında bizler varız. Bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim bu yol arkadaşımızın ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir ama kendisi bu millete hizmet etmenin şuurunda. Niye hedef saptırıyor, damgalama yapıyoruz."
 
ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI BEKİR BOZDAĞ'I AĞLATTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bekir Bozdağ ile ilgili yaptığı açıklamalara Bozdağ gözyaşları eşliğinde dinledi.
 
DEVLET BAHÇELİ, BOZDAĞ HAKKINDA NE DEMİŞTİ
Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Dilini tutan yoktur. Sus otur yerine diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en güzel ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ama kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin. Andımızı fıtrat ve köküne uygun okumak isteyen varsa kendi bilir. Ancak Türk milletinin Andına kimse karışmasın, hiç kimse ortalığı karıştırmasın. PKK'lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım diyen varsa cezası bellidir, sonuçlarına katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna çok dikkat etsin. 81 ilde basın açıklaması yapan malum bir sendikanın başkanı da durum muhasebesi ve özeleştiriyi yapacak milliliği göstersin"