İncirliova'yı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, hiç beklemediği bir taleple karşılaştı. İncirliova'da esnafları ziyaret ederek sohbet eden Erdem, kendisiyle görüşmek isteyen bir grup yaşlının talebini geri çevirmedi. Sıkılarak da olsa dertlerini anlatan yaşlılar, evlenecek eş bulamadıkları için eşi vefat eden ve sosyal güvenlik kurumlarından maaş almayan dul kadınlara maaş bağlanmasına tepki gösterdi. Maaş bağlanan dul kadınların artık evlenmek istemediğini savunan dul erkekler, uygulamadan vazgeçilmesini istedi.
"MAAŞI OLAN KADINLAN EVLENMEK İSTEMİYOR"
Eşi öldükten sonra 3 yıldır yalnız yaşadığını ve bu yüzden evlenmek istediğini ifade eden Mehmet Demir, dul kadınların evlenmek istememesinden yakınarak, "Hükümet dul kadınlara 250 TL aylık veriyor. Geçim sıkıntısı olmayan kadınlar da bu nedenle evlenmek istemiyor. Dul aylığı kaldırılsın çünkü maaşı olan kadınlar evlenmek istemiyor" dedi.
"DUL KADINLARA BAĞLANAN MAAŞIN KESİLMESİNİ İSTİYORUZ"
Maaş bağlanan kadınların koca kahrı çekmek istemediği belirten Salih Keser de, "Aylık bağlanan kadın evlenmiyor. Daha önce dul kadınlar paraları olmadığı için evlenmeye sıcak bakıyorlardı. 'Devlet bana maaş veriyor. Bu saatten sonra adam kahrı mı çekeceğim' diyorlar. Önceden ihtiyaç üzerine evlenirlerdi. Şimdi o durum kalktı. Onlara veriyorlar da dul erkeklere niye maaş vermiyorlar. Kadınlara vereceklerine erkeklere versinler. Biz dul kadınlara bağlanan maaşın kesilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Dul erkeklerin ilginç talebi üzerine kendini gülmekten alamayan milletvekili Mehmet Erdem ise, yaşı erkeklerin durumu Başbakan Erdoğan'a iletmesi ısrarı üzerine; "Hafta sonu Kızılcıhamam'da toplantımız var. Sıkıtınızı Sayın Başbakanımıza ileteceğiz" şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile eşi vefat etmiş kadınların mağduriyetini gidermek adına önceki aylarda bir çalışma başlatmıştı. 2 yıllık ön hazırlığın neticesi olan çalışma ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, nikâhlı eşi vefat etmiş kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi, ihtiyaçlarının temin edilmesi başvurusu kabul edilen kadınlara 2 ayda bir 500 TL maaş ödenmeye başlamıştı. Uygulamanın başlamasının ardından Ağustos 2012'ye kadar ülke genelinde yaklaşık 144 bin kadın bu imkandan yararlanmıştı.