23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

FETÖ’den tutuklu avukat İsrail büyükelçisiyle görüşmüş!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden tutuklu avukat Zeki Demir hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Demir'e silahlı terör örgütü üyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

27 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’den tutuklu avukat İsrail büyükelçisiyle görüşmüş!
Başsavcılığın hazırladığı iddianamede; Demir'in FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı tespitine yer verildi. İddianamede yer alan ifadesinde Demir, Mehmet Yusuf Burak ile ortak olduğu Mizan Hukuk Bürosu'nda FETÖ yöneticilerinden (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı) Mustafa Yeşil ile İsrail Büyükelçisi'nin, 17 Aralık sonrası 2014 yılı başlarında gizli bir görüşme yaptığını söyledi. Bürosunda FETÖ'nün Doğan Holding ile ilişkisinden MİT TIR'ları operasyonuna kadar birçok görüşmeye tanık olduğunu anlatan Demir, Van depreminden sonra Kimse Yok Mu Derneği'nin topladığı büyük miktardaki yardımların da FETÖ'ye aktarıldığını belirtti. Ortağı Burak'ı suçlayan Demir, FETÖ ile asıl onun irtibatlı olduğunu, ByLock'u da ondan görüp, ona yüklettirdiğini savundu.
 
İşte satırbaşları:
 
Van depreminden sonra Kimse Yok Mu Derneği tarafından toplanan büyük çaplı yardımlardan elde edilen gelir, depremzedelerden ziyade o bölgede çalışan FETÖ görevlilerine gitti. FETÖ okullarındaki öğretmenlerin maaşları ödendi. Bu bilgileri yönetim kurulu üyesi Mustafa Demirci'den duydum.
 
2014'te Osman Ünal ile FETÖ'nün Kırım sorumlusu Sait Yıldız'ın MİT TIR'larının durdurulması olayını konuştuklarını duydum. Yıldız'a MİT TIR'ları hadisesini cemaatin yapıp yapmadığını sordum. Bana "Bizim arkadaşlar MİT TIR'larına müdahale etme kararını aldılar"dedi. 2014'te Burak beni durdurdu ve toplantı odasına aldı. İçeride Yeşil ile İsrail Büyükelçisi'nin görüştüklerini söyledi.