23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Hadi İpucu sorusu cevabı açıklandı

Hadi İpucu 7 Aralık sorusu ve cevabı Hayali gitar çalma yarışmalarıyla ünlü ülke hangisidir?

7 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hadi İpucu sorusu cevabı açıklandı

Bugün saat 12:30'da düzenlenecek olan yarışma Hadi İpucu'nun 7 Aralık sorusu ve cevabı araştırılıyor.

Hadi İpucu internet üzerinden online olarak milyonlarca takipçisine para kazandırmaya devam ediyor. Gün içinde saat 12:30 için ayrı aksam saat 20:30 içinse ayrı iki soru yöneltilen ödülü yarışma uygulaması Hadi İpucu'nun yanıtları merak edilirken konu ile ilgili ayrıntıları bu haberimizde derlemeye çalışıyoruz.

7 ARALIK HADİ İPUCU SORUSU: : Hayali gitar çalma yarışması hangi ülkede yapılıyor?

Bugün ipucumuz tuhaf adetleri, müzik grupları, harika eğitim sistemi ve hamamlarıyla bilinen bir Kuzey Avrupa ülkesinden. Cep telefonu fırlatma, eş taşıma, ve hayali gitar çalma yarışmalarıyla ünlü ülke hangisidir?

YANIT : FİNLANDİYA


7 ARALIK HADİ İPUCU SORUSU VE CEVABI

Hadi ipucu sorusunun yayınlanmasıyla Hadi oyununu takip edenler merakla Hadi ipucu sorusu cevabını araştırmaya başladı. Hadi ipucu sorusunda bugün el yeteneği gerektiren bir konu soruldu. Seyrek dokunmuş keten bezin üzerine çeşitli renklerde iplerle yapılan süslemenin adının sorulduğu Hadi ipucu sorusunda cevabı şu şekilde…

HADİ İPUCU SORUSU

Hadi ipucu sorusu 7 Aralık 2018 Cuma günü eğitim sistemi ile ön planda yer almaya devam eden ülke üzerinden geldi. Dünya çapında örnek gösterilen ve ilginç adetleri olan bu ülke Kuzey Avrupa bölgesinde yer alıyor.

FİNLANDİYA’NIN ÖZELLİKLERİ

Finlandiya (Fince: Suomi, İsveççe: Finland) ya da resmî adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'da Baltık Denizi kıyısında bir Kuzey Avrupa ülkesi. İskandinavya yarımadasındadır, başkenti Helsinki'dir. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç ve batısında İsveç yer alır.

Finlandiya topraklarının en büyük özelliği arazi yapısıdır. Ülkenin çoğunluğu ovadan oluşur. Tepelik ve dağlık yapı çok ender rastlanır. Genellikle ülkenin kuzey-batı kısmında görünür. Halti dağı Finlandiya'nın en yüksek dağı olarak Laponya'da Norveç, İsveç ve Finlandiya sınırlarının kesiştiği noktaya yakın yerde bulunur.

Tatlı su kaynakları açısından çok zengindir. Doğu Finlandiya bölgesinin çoğu göllerden oluşmaktadır. Bunun en büyük örnekleri Saimaa gölü (Doğu Finlandiya) ve İnari gölü (Laponya). Aynı anda Kemi ve Oulu ırmakları gibi kaynaklar da bulunuyor.

Ülkenin coğrafi koordinatlarından dolayı ister istemez soğuk bir iklimin hakimiyeti gözükmektedir. Rusya sınırlarına ne kadar yaklaşılırsa ve ne kadar kuzeye doğru çıkılırsa o kadar iklim sertliğini gösterir.