19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İstanbul sele teslim: Sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı

İstanbul'da şiddetli sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle Maltepe'de sokaklar göle dönerken araçlar ve sürücüler mahsur kaldı. Fatih'teki tarihi Kapalı Çarşı'da su baskını yaşandı. Üsküdar'da içerisinde yolcular da bulunan hareket halindeki bir İETT otobüsünü su bastı. Sarıyer'de ise yağış sonrası Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastanesi'nin altı katı su altında kaldı, hastalar tahliye edildi.

AJANSLAR15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:20 - Güncelleme:
İstanbul sele teslim: Sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı

Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu.

Vatandaşlar sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için dükkanların tentelerinin altına saklandı, kimileri ise ıslanmamak için koşmak zorunda kaldı.

MALTEPE'DE AŞIRI YAĞIŞ

Aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Maltepe Altayçeşme Mahallesi Begonya Sokak'ta saat 10.00 sıralarında otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için bölgeye ekipler sevk edildi. Belediyeye ait iş makineleri sokakta tıkanan mazgalları açmak için çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışmalarının ardından yol trafiğe açıldı.

"KAPIYI AÇTIĞIM ZAMAN DENİZ GİBİYDİ HER YER"

Yarısına kadar suya batan araçtan çocuklarıyla birlikte son anda çıktığını anlatan Berfin Çalık, "Bir anda fark edemedim. Göl gidiydi. Arabam yarısına kadar suya batmıştı. Çocuğumda bir şey yok. Son anda çıktım. Kapıyı açtığım zaman deniz gibiydi her yer. Bende bir şey yok çok şükür. Mazgallar tıkanmış sanırım. Ben 5 yıldır buradayım, bu noktayı hiç böyle hatırlamıyorum. Aniden bastıran yağmur neticesinde böyle bir şey yaşadık" dedi.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ TRAFİKTE YOĞUNLUĞA NEDEN OLDU

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşandı.

Yağış Anadolu yakasında Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir'de etkili oluyor. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa'ya geçişlerde yoğunluk oluştu.

D-100 Karayolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe arasında, TEM Otoyolu'nda ise Sultanbeyli ile Çamlıca gişeleri arasında sürücüler yağış nedeniyle çok yavaş ilerliyor.

Avrupa yakasında sağanak sabah saatlerinde özellikle Beykoz ilçesinde etkili oldu.

Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 10.06 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu oranı yüzde 54 ölçüldü.

- AKOM'DAN YAĞIŞIN ETKİSİNİ ARTIRACAĞI UYARISI

Öte yandan Afet Koordinasyon Merkezinin (AKOM) Twitter hesabından yapılan duyuruda, sağanağın sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olduğu belirtilerek, "Yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

TARİHİ KAPALI ÇARŞI'YI SU BASTI, ESNAF ZOR ANLAR YAŞADI

Fatih'te etkili olan sağanak yağış nedeniyle tarihi Kapalı Çarşı'yı su bastı. Eminönü Beyazıt'ta bulunan çevre sokakları da su basarken, esnaflar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağmur etkili olmaya başladı. Fatih'te bulunan tarihi Kapalı Çarşı'da gider taştı. Giderlerin taşması sonucu çarşıyı su bastı. Ayrıca, Kapalı Çarşı etrafında bulunan sokaklar ve Eminönü Beyazıt'ta bulunan çevre sokakları da su bastı. Baskın nedeniyle esnaf zor anlar yaşadı. Dükkanına su girmemesi için vatandaşlar yoğun çaba sarfetti. Esnafın bazı ürünleri su altında kaldı.

TRAMVAY SEFERLERİNDE AKSAMALAR YAŞANDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle tramvay seferlerinde de aksamalar yaşandı.

YENİKAPI ALT GEÇİDİNİ SU BASTI

İstanbul Yenikapı alt geçidini su bastı. Sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar da su nedeniyle ilerleyemedi.

İETT OTOBÜSÜNÜ SU BASTI

Üsküdar ilçesinde içerisinde yolcular da bulunan hareket halindeki bir İETT otobüsünü su bastı.

Vatandaşlar bulundukları otobüsün sular altında kalmasını korku dolu gözlerle izledi.

AFAD'DAN UYARI

AFAD'dan yeni uyarı geldi. Yapılan açıklamada, "Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

BEYKOZ'DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

BEYKOZ'da yağışın ardından restoranın istinat duvarı çöktü. Göçük altında kalan restoran personeli Emre Arslan 3,5 saatlik çalışmalarının ardından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'un etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Beykoz Körfez Caddesi'nde saat 11.00 sıralarında restoranın istinat duvarı çöktü. Restoranda çalıştığı öğrenilen Emre Arslan, göçük altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. Ekiplerin 3,5 saatlik çalışmaları sonucunda göçük altından çıkarılan Arslan'a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Arslan, hastaneye kaldırıldı.

SAĞANAK, HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İstanbul'da, etkili olan sağanak nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağmur nedeniyle Pegasus Hava Yolları'nın Tel Aviv-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamadı. Bir süre havada tur atan ve bu yüzden yakıt kritiğine giren uçak Çanakkale Havalimanı'na yönlendirildi.

Aynı saatlerde birçok uçak da havada tur attı. Uçakların yakıt kritiğine girmemesi için 09.28-10.20 saatleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara öncelik verilirken, kalkış seferlerinde ise kısa süreli gecikmeler yaşandı.

BEYKOZ'DA SPOR SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Beykoz'da kuvvetli yağış spor salonunun çatısının çökmesine neden oldu.

Beykoz'da bir siteye ait spor salonuna çatısı, sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü. Çökme anında spor salonunda bulanan eğitmen ve öğrenciler panik yaşadı. Çöken çatının parçaları, spor salonun içerisinde bulunan havuza düştü.

SARIYER'DE HASTANEYİ SU BASTI, HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

SARIYER'de su basan hastanedeki hastalar tahliye edildi.

Sarıyer'de sabah saatlerinde aniden bastıran yağış sonrası Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastanesi'nin altı katı su altında kaldı. Olay yerine gelen İstinye İtfaiye Merkezi'ne bağlı itfaiye ekipleri mahsur kalan hastaları kurtardı. İtfaiye erleri, hastaların kimini sedyelerle, kimini de kucağında taşıyarak çıkardı. Su altında kalan hastaneden tahliye edilen hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yağan yağmura ve bel hizasına kadar yükselen sulara aldırmadan hastaları taşıdığı anlar kameralara yansıdı.

ATAŞEHİR'DE EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Ataşehir'de yağış nedeniyle 4 işyeri ve 2 ev sular altında kaldı. Kaporta boya atölyesi olarak kullanılan işyerinde araçlar ve eşyalar kullanılmaz hale gelirken, bir karga ve kedi de boğuldu.

Ataşehir İçerenköy Mahallesi Akarsu Caddesi'nde bulunan 4 işyeri ve 2 evi yağmur nedeniyle su bastı. Kaporta boya atölyesinde sular altında kalan araçlar ve eşyalar kullanılmaz hale geldi. Bir market de suyla doldu. İşyeri ve ev sahipleri durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler dolan yağmur sularına tahliye etti.