13 Aralık 2024 Cuma / 12 CemaziyelAhir 1446

Kadına yönelik şiddeti anlatan 'Ateşin Düştüğü Yer' filmi gösterildi

'Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü' projesi kapsamında, 'Kadına Şiddete Hayır Günü' etkinlikleri dolayısıyla Adıyaman Üniversitesi'nde, kadına yönelik şiddeti anlatan 'Ateşin Düştüğü Yer' adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi.

27 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kadına yönelik şiddeti anlatan 'Ateşin Düştüğü Yer' filmi gösterildi
'Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü' projesi kapsamında, 'Kadına Şiddete Hayır Günü' etkinlikleri dolayısıyla Adıyaman Üniversitesi'nde, kadına yönelik şiddeti anlatan 'Ateşin Düştüğü Yer' adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi, Adıyamanlılar Gençlik ve Spor Klübü Derneği, Anadolu İş Kadınları Derneği (AİKAD)'nin ortaklaşa düzenlediği programa; Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Firat, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Baro Başkanı Abdullah Tel, 'Ateşin Düştüğü Yer' adlı filmin oyuncusu Abdullah Şekeroğlu, siyasi parti, sivil toplum ve kadın kuruluşların temsileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, kadının ve erkeğin birbirini tamamladığını belirterek, erkeğin tam bir erkek, olgun bir erkek olması için kadına, kadının ise olgun bir kadın olması için erkeğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Yetiş, şöyle devam etti:

"İnsanlık tarihinden itibaren çok eski bir hikaye vardır. İnsanlık bir çok şey başardı, matbaayı icat etti, lokomotif yaptı, arabayı buldu, uçağa binmeye başladı, denizde gitmeye başladı, denizin altına indi, uzaya, aya gitti. Tüm bunları başardı. Ama bizm hala belki binlerce yıldır çözemediğimiz bir meselemiz var. O da bir insan olarak kendi değerimizin ve kıymetimizin farkında olmaktır. Kanaatimce aslında kadın erkek sorunu dediğimiz, temelde burada başlıyor. Amerika'da da Kanada'da da yani gelişmiş Batı ülkelerinde de kadına şiddet hala ciddi oranda var. Hatta yapılan bazı istatistiklerde üniversite okumuş olanların hiç okumamış olanlara göre daha fazla ama belli tipte şiddet uyguladığı yönündedir. Ayrıca, kadın kendi potansiyelinden uzaklaştırılarak metalaştırıldı. Adeta bir süs bitkisi haline getirildi. Sadece görsel bir malzeme düzeyine indirildi. Bunların da hepsinin kadına şiddet temelinde görülmesi gerekiyor. Bunların hepsi gönderildiğimiz yer yüzünde hepimizin ortak ızdırabı olmalı. Türkiye'nin yeraltı, yerüstü varlıkları, ekonomisini, demokrasisini tartıştığımız bu dönemde, bence tartışmamız gereken en önemli şeydir. Bence yeniden insanı keşfetmemiz gerekiyor."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise böyle bir etkinliğe evsahipliği yapmaktan mesut ve bahtiyar olduğunu belirterek, "Yaradan, her türlü canlıyı çift yarattığı gibi insanı da kadın ve erkek olarak yaratmıştır. Kadınlar en kutsal varlığımızdır. Annemiz, kızkardeşimiz, kızımız ve ailemizin bir parçasıdır. Maalesef toplumlar ilerlediği halde kadına yönelik negatif yaklaşımlar ve olumsuzluklar da devam etmiştir. Kentleşme ve eğitime rağmen bu durum bu şekilde olmaktadır. Ancak bu sorunun, yani kadına yönelik olumsuzlukların engellenmesinin yolu yine eğitimdir. Kadına yönelik şiddetin azaltılması için eğitim ailede başlar. En önemli görev de annelere düşüyor. Evdeki sevginin çoğaltılması toplumda da olumlu sonuçlara vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Milletvekili Murtaza Yetiş, 'Ateşin Düştüğü Yer' filminin oyuncusu Abdullah Şekeroğlu'na çiçek takdim etti. Açılışın ardından, İsmail Güneş'in yönettiği ve kadına şiddeti konu alan 'Ateşin Düştüğü Yer' adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi.