19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

KYK ilk burs ödemeleri için heyecanlı bekleyiş

2019-2020 eğitim öğretim yılı KYK burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından öğrenciler büyük bir heyecanla KYK burslarının ödenme tarihlerini araştırmaya başladılar.

25 Kasım 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
KYK ilk burs ödemeleri için heyecanlı bekleyiş
KYK ilk burs ne zaman yatacak? KYK bursları yattı mı? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. 2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira. 
 
KYK İLK BURS NE ZAMAN YATACAK? 
Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.
 
KYK BURSLARI YATTI MI? 
KYK bursları öğrencilerin T.C. kimlik numaralarına göre belirlenmiş olan tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılır.KYK' burslarının hesaba geçiş saati aydan ayda değişkenlik gösterebiliyor. Bursların yatırıldığı saat ile alakalı net bir saat vermek mümkün olmasa da geçmişe bakarak burs ücretlerinin genellikle 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor. Aşağıdaki tabloya bakarak T.C. kimlik numaranıza göre KYK burs ödemesinin hangi tarihte hesabınıza geçeceği hakkında bilgi sahibi olabilir.
 
T.C. kimlik numarası sıfır ile bitenler ayın altısında
İkiyle bitenler ayın yedisinde
Dörtle bitenler ayın sekizinde
Altıyla bitenler ayın dokuzunda
Sekizle bitenler ayında onunda burslarını tahsil edebilirler.