13 Aralık 2024 Cuma / 12 CemaziyelAhir 1446

Lokuma da standart geldi

Lokumun tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafaza edilmesi, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin özellikler belirlendi.

AA12 Eylül 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Lokuma da standart geldi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Lokum Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, sade, çeşnili, aromalı, sultan, sucuk tipi ve kaymaklı lokuma yönelik standartları içeriyor.

Buna göre, lokum, tanımında belirtilen çeşide has tat ve kokuda olacak ve yabancı tat ve koku içermeyecek. Lokum, çiğ nişasta tadında olamayacak

Elastiki yapıda ve dokusu ağızda yumuşak ve kaygan olarak hissedilmesi gereken lokumun üzerinde veya içinde yabancı madde bulunamayacak

Gıda işletmecilerinin 1 Eylül 2014'e kadar belirtilen düzenlemelere uyması gerekiyor.