25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD, saat 17.02'de merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin ardından açıklamada bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, bölgede meydana gelen depremle ilgili şu an için olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Ayrıca bölgede, 5,2'lik depremin ardından en büyüğü 4,1 şiddetinde olan 24 sarsıntı kaydedildi.

DHA9 Nisan 2022 Cumartesi 17:13 - Güncelleme:
Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin, saat 17.02'de ve 6,72 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Bu arada deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ ve Adıyaman gibi civar illerden de hissedildi.

Malatya'daki 5.2'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

VALİ AYDIN BARUŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, bölgede meydana gelen depremle ilgili şu an için olumsuz bir durum olmadığını söyledi.

Vali Baruş, "Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya yaralanma yönünde bir duyum almadık. Sadece bir mahallemizden bir evde hasar oluştuğuna yönelik jandarmadan bilgi geldi." ifadelerini kullandı.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Kurum, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun." dedi.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR YOK

Deprem sonrası AFAD Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: İNTİKAL EDEN HERHANGİ OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin ardından kendilerine intikal eden herhangi olumsuz bir ihbarın olmadığını belirtti. Gürkan, bulunduğu yerden depremi oldukça şiddetli hissettiklerini de sözlerine ekledi.

DEPREM SONRASI 20 DAKİKADA 7 ARTÇI

Malatya'nın Pütürge ilçe merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra 20 dakika içinde 7 artçı sarsıntı daha yaşandı.

Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya'nın Pütürge ilçesi Tekederesi olarak AFAD tarafından merkezi gösterilen bugün saat 17.02'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, 17.05'de 2.3, saat 17.06'da 2.6, saat 17.07'de ve 17.08'de 1.4, saat 17.12'de 1.2, saat 17.22'de 3.0 ve saat 17.23'de 1.4 büyüklüğünde olmak üzere 20 dakikada 7 sarsıntı daha yaşandı.

Ana deprem birçok yerde hissedilirken, artçı depremler çok hissedilmedi.

MİKAİL SÜLÜK: ŞU ANA KADAR BİR OLUMSUZLUKLA KARŞILAŞILAMADI

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçede şu an için olumsuz bir durumun olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Deprem nedeniyle ilçede metruk birkaç evin duvarlarında çatlak oluştu, onun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yok. Tüm Malatya halkımıza geçmiş olsun. Kırsal kesimlerde ise arama tarama faaliyetlerine devam ediliyor. Şu ana kadar bir olumsuzlukla karşılaşılamadı."

4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de meydana gelen 5,2 büyüklüğünün ardından 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin, saat 18.37'de ve 8,28 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Bölgede, 5,2'lik depremin ardından 24 sarsıntı kaydedildi.