25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mümessillikten başhekimliğe

Öğretmenlik ve ilaç mümessilliğinin ardından çocukluk hayalini gerçekleştirmek için yeniden üniversite sıralarına dönen Cem Alkan, doktor olduktan sonra Karaburun Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevine getirildi.  

13 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mümessillikten başhekimliğe

 Zonguldak’ta doğan 41 yaşındaki Cem Alkan, Kimya  eğitiminin ardından pedagojik formasyon alarak öğretmenlik yaptı. Dershanelerde görev yaptığı sırada bu mesleğin kendisine göre olmadığını gören Alkan, ilaç mümessilliğine başladı. Çocukluk hayali olan doktorluğu bu süreçte daha iyi tanıyan Alkan, yeniden üniversite sınavına girerek 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Alkan, ilerleyen yaşına rağmen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda da başarılı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nde ihtisas yaptı. Bu sırada meslektaşı Çiğdem Alkan ile hayatını birleştiren Alkan, uzmanlığını Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde tamamladı ve 15 gün önce Karaburun Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atandı. 

HAYALLERİN SINIRI YOK

Cem Alkan, şöyle konuştu: “İlaç tanıtmaya gittim doktor oldum, ardından nasip oldu başhekim oldum. Bu serüven devam ediyor. İstediğimiz şeyleri kendimize ve beynimize inandırırsak yapamayacağız şey yok, hayallere sınır koymamak lazım.”