25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mustafa Destici: Malazgirt Zaferi dünya tarihinde de bir dönüm noktası olacak kadar önemli bir kahramanlık destanıdır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Malazgirt Zaferi'nin, yalnız Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de bir dönüm noktası olacak kadar önemli bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

AA25 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mustafa Destici: Malazgirt Zaferi dünya tarihinde de bir dönüm noktası olacak kadar önemli bir kahramanlık destanıdır

Destici, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, büyük Türk milletinin tarihinin büyük zaferlerle dolu olduğunu ifade etti.

Özellikle ağustos ayının tarihte "zaferler ayı" olarak bilindiğine işaret eden Destici, Malazgirt Zaferi'nin de bunlardan biri olduğunu belirtti.

"Malazgirt Zaferi, yalnız Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de bir dönüm noktası olacak kadar önemli bir kahramanlık destanıdır. Çünkü Türklerin tarih boyunca kazandığı zaferler içinde ileriye doğru en çok tesirde bulunan bu zaferdir." ifadesini kullanan Destici, Türkleri kısa bir süre içinde İran sınırından, Marmara kıyılarına ve İstanbul önlerine getirenin bu zafer olduğuna dikkati çekti.

Destici, şunları kaydetti:

Malazgirt Zaferi, inancın, kararlılığın ve aklın doğru zaman ve doğru yerde kaderin tecellisi şeklinde hayatiyet bulduğu zaman ne büyük olağanüstü başarılar getirdiğinin tarihimizdeki en nadide örneklerdendir. 'Gerçekten inanıyorsanız üstünsünüz.' ilahi düsturunun ispatıdır. Sayı ve teknik imkan bakımından kendisinden dört kat büyük bir orduyu dize getiren ve Anadolu'nun kapılarını Türk ve İslam medeniyetine açan bu büyük zafer, dünya tarihinde de bir dönüm noktası olmuştur.

Mustafa Destici, tarih boyunca vatan, bayrak ve millet için şehit düşen kahraman Türk evlatlarını rahmetle andığını, bu uğurda canını ortaya koyan gazileri de en derin duygularıyla selamladığını bildirdi.