16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Photoshop'la YPG'yi yaptılar

Ankara'da gerçekleştirilen 'çokuluslu' saldırıyı YPG'nin düzenlediği tespit edilirken, YPG üzerindeki dikkatleri dağıtmak için 'TAK' isimli örgüt saldırıyı üstlendi. Fakat, kısa süre sonra teröriste ait olduğu iddia edilen fotoğrafın photoshop üzerinden amatörce hazırlanmış olduğu ortaya çıktı.

19 Şubat 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Photoshop'la YPG'yi yaptılar

Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin Suriyeli Salih Neccar olduğu belirlenmiş ve 1992 doğumlu olan Neccar'ın YPG ile bağlantılı olduğu da tespit edilmişti.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısının bölücü terör örgütü ve YPG mensubu Salih Neccar isimli kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Bugün akşam saatlerinde TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü, Ankara'daki saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Söz konusu açıklama ile 'saldırıyı YPG yaptı' algısını dağıtmayı amaçlayan örgüt, kısa süre sonra çuvalladı.

Açıklamada; Ankara'daki saldırıyı düzenlediği iddia edilen teröriste ait bir fotoğraf yayınlayan örgüt, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli teröristin gerçekleştirdiğini duyurdu.

GOOGLE'DAN PHOTOSHOP YAPTILAR

Fakat açıklama yayınlandıktan dakikalar sonra TAK'ın yalanı gün yüzüne çıktı. Amatörce hazırlanmış açıklamanın yanı sıra ilgili fotoğrafında internet üzerinden alınarak photoshop ile düzenlendiği görüldü.

FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ KONUŞTU

Fotoğrafı kullanılan Şafak İnan ise ulusalkanal.com.tr'ye konuştu. İnan, yaptğı açıklamada, "O fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım" dedi. İnan'ın açıklaması şu şekilde oldu:

"Merhaba, ben chpgundemi.com'un Genel Yayın Yönetmeni M. Şafak İnan. Ankara saldırısını üstlenen TAK terör örgütünün yayınladığı fotoğraf, şahsıma ait olup, fotomontaj yapılarak değiştirilmiştir. Montaj yapılan o fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım. Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Şu an avukatımla beraber Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya geldik."