24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Trump'ın Türkiye'yle ilgili sözleri Suriye'den çekilme kararını değiştirmez

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’yi tehdit ettiği tweetlerinin, ABD’nin Suriye’den çekilme kararını etkilemeyeceğini açıkladı. Trump’ın “Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasıyla ilgili konuşan Pompeo, “Bu sözünden kastını kendisine sormalısınız, fakat bence yaptırımları falan kastediyor.” dedi.

TM Dijital Haber Merkezi14 Ocak 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Trump'ın Türkiye'yle ilgili sözleri Suriye'den çekilme kararını değiştirmez
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki teröristlere operasyon gerçekleştirmesi an meselesi olan Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit etmesiyle ilgili attığı tweetlerin, Suriye’den çekilme kararıyla bir ilgili olmadığını açıkladı.
 
Kendisine, ABD Başkanı Trump’ın “Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” açıklamasının ne anlama geldiği sorulan Pompeo, “Bunu kesinlikle kendisine sormalısınız, fakat yaptırımları kastettiğini düşünüyorum.” dedi.
 
Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD mensupları için güvenli bir alan oluşturulmasıyla ilgili de konuşan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, sınır güvenliğiyle ilgili birtakım yollar bulunmasına ilişkin tartışmaların sürdüğünü söyledi.
 
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Trump yönetiminin “Türkiye’nin terör örgütü PKK/PYD’yi yok etmemesi noktasında” son derece tutarlı olduğunu belirtti.
 
“Kaşıkçı cinayetinin her bir sorumlusu hesap vermelidir”
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Kendilerine, Kaşıkçı cinayetinde parmağı olan herkesin hesap vermesi gerektiğini söyledim.” diye konuştu.
 
Pompeo, Suudi Arabistan’ın liderleriyle gerçekleştirdiği görüşmede ayrıca kadın hakları aktivistlerinin de dahil olduğu bir dizi insan hakları meselesinin de masaya yatırıldığını söyledi.