25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Şamil Basayev'in korumalarının kardeşi zehirlendi

Ünlü Çeçen komutan Şamil Basayev'in yakın koruması olan 4 ağabeyi savaşta öldürülen Kaim Saduev, yediği 'çermüşek' bitkisinden zehirlenerek öldü.

AA / DHA4 Mart 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şamil Basayev'in korumalarının kardeşi zehirlendi

Başakşehir'de, Kafkasya'dan gönderilen bir bitkiyi yiyen Çeçen asıllı Kaim Saduev (57) hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Başakşehir 1. Etap'taki bir sitede oturan Kaim Saduev, 23 Şubat'ta eşi Zeynep, çocukları Halid ve Abdullah'la Kafkasya'da doğadan toplanarak tüketilen bir bitkiyi yedikten sonra rahatsızlandı.

Saduev ailesi rahatsızlandıktan sonra çağırdıkları ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede yapılan kontroller sonucu gıdadan zehirlendiği belirlenen Saduev, yoğun bakıma kaldırılırken, eşi Zeynep ile oğlu Abdullah Saduev, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kaim Saduev ise yapılan müdahalelere rağmen dün sabah hayatını kaybetti.

Kaim Saduev'in 8 yaşındaki oğlu Halid Saduev'in de hastanedeki tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saduev'in tarımsal amaçlı kullanılan fosfat maddesinden zehirlendiği ihtimali üzerinde durulduğu ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaim Saduev'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi sonrası Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

ZEHİRLENDİ İDDİASI

Cenaze töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saduev'in oğlu Cebir Saduev, şunları söyledi: "Yemekten sonra oldu. Memleketten bize bir yemek geldi. Biz akşam 7  sıralarında yedik. Babam gece 12 sıralarında rahatsızlanmaya başladı. Kendinden geçiyordu. Sonuçta sabah 5 gibi hastaneye getirdik. Bize ‘beyin kanaması olabilir' dediler. Öyle bir şey yok. Sonra 'zehirlenme' dediler. Hastaneden çıkamadı, babam. Kardeşim ve annem de rahatsız olmuştu onlar kendilerine geldiler. Babam vefat etti. Annem ve kardeşimin durumları iyi. Yolda gelirken gümrükte içine zehir koyulmasından şüpheleniyorum. Dört amcam Çeçenistan'da şehit olmuştu benim. Babamın savaşa karıştığı oldu. Babamla 4 aileden kalanlara bakabilmek için gelmiştik buraya. Orada kalsaydı onu da belki daha önceden kaybetmiş olabilirdik. Adli Tıp'tan otopsi raporu bekliyoruz. Daha belli değil."