19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hakkari'de meydana gelen patlama sonucu şehit sayısı 7'ye yükseldi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de yaşanan patlamayla ilgili son bilgileri paylaşarak, 'Hakkari’de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasıyla 7 şehidimiz var, 25 yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde ve ağır olan 4 yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar' dedi.

DHA10 Kasım 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hakkari'de meydana gelen patlama sonucu şehit sayısı 7'ye yükseldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni ve Paris Barış Forumu'na katılmak üzere Paris’e gitmeden önce Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Hakkari’de mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin Erdoğan, "Hakkari’de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasıyla 7 şehidimiz var, 25 yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde ve ağır olan 4 yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edilecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Net olarak şundandır deme durumunda henüz değiliz"
 
"Hakkari’deki patlamanın nedenine ilişkin şu ana kadar elinize ulaşmış bir bilgi var mı?" sorusu üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün gece Milli Savunma Bakanım, Kuvvet Komutanları biliyorsunuz hemen oraya gittiler. Tabi gece ciddi bir faaliyet mümkün değildi. Zaman zaman patlamalar orada yine devam ediyordu. Bütün gece işi takip ettikleri gibi oradaki generalimiz, generallerimiz ve bütün bu çalışmalarla birlikte devamlı irtibat halinde olduk. Bir defa mühimmatın miadının dolması diye bir şeyin olmadığını Savunma Bakanım bana bildirdi. Çünkü daha kısa bir süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığımız bu konuyla ilgili orada bir çalışma yapmış, raporları falan hepsi gelmiş ve bunlardan kullanılmış. Burada sadece topla alakalı şu anda teknik ekip orada. Onların bir çalışması var. Eğer o teknik ekip topla ilgili olarak herhangi bir olumsuz şu veya bu şekilde ne açıklayacak onu bilemiyoruz. Zaten açıkladıkları zaman biz de bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Net olarak şundandır deme durumunda henüz değiliz. Savunma Bakanım ekibiyle orada, teknik ekip şu anda orada ve bu işi çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz" şeklinde konuştu.