İZMİR’DE 15 yaşındaki 8’inci sınıf öğrencisinin Fen ve Teknoloji öğretmenini bıçaklayarak öldürmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda can güvenliği konusundaki çalışmalarına hız verdi. Başta şiddet olmak üzere eğitim kurumlarında disiplin sorunlarının giderilmesine yönelik tedbirler arttırılacak. Eğitim kurumları yönetici ve öğretmenleri şiddet ve şiddete kaynaklık eden hususlarda hizmet içi eğitimden geçirilecek.
Okulda sürekli problem çıkararak düzeni ve huzuru bozan öğrenci, rehberlik öğretmeni tarafından yakın markaja alınacak. Gerekli görülmesi durumunda ‘öğretmen-veli-öğrenci’ arasında üçlü görüşme yapılarak problemli öğrencinin eğitime kazandırılması sağlanacak. Şiddete eğilimli öğrenciler öncelikle kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirilecek. Çocuklara Osmanlı dönemi tedavi şekillerinden müzikli terapi yöntemi de uygulanacak. Osmanlı döneminde sorunlu kişiler müzikli tedaviyle şifa buluyordu.
Notaların iyileştirici gücü
Müziğin insanların hastalığına göre tedavi edici özelliklerini tespit eden Osmanlı hekimleri, şiddete meyilli kişilere sakinleştirici ve nevrotik hastaları iyileştirici etkisi olan ‘Irak’ makamı dinletiyordu. Bakanlık, okullardaki istenmeyen olay sayısını her yıl yüzde 10 azaltmayı hedefliyor.