25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Suruç’ta aramayı HDP engellemiş

Suruç’ta meydana gelen patlamada güvenlik zafiyeti olduğunu iddia eden HDP’nin gerçekte polisin arama yapmasını engellediği ortaya çıktı.

Kemal Gümüş25 Temmuz 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Suruç’ta aramayı HDP engellemiş

HDP İlçe Başkanı Suphi Koçyiğit’in patlamadan önce basın açıklamasının yapılacağı Amara Kültür Merkezi’nin bahçesine polisin girmesini istemediği ve içeride gerekli önlemleri bizzat alacaklarını söylediği Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi tarafından da doğrulandı. Taraf gazetesine “patlama anında tek bir polis yoktu” şeklinde beyanat veren HDP Suruç İlçe Başkanı Suphi Koçyiğit’in, patlamadan bir gün önce bizzat uyarıldığı ve güvenlik uyarısı yapıldığını ilk kez Star gündeme getirmişti. Suruç Kaymakamı Çiftçi, eylemden bir gün önce HDP ve DBP’yle görüştüğünü ifade ederek, “Polis tüm tedbirleri almıştı. Kültür merkezinde polisin bulunmaması HDP’nin talebiydi. Orada toplananların tahrik olmaması gerekçesiyle bizzat kendileri talepte bulundular. ‘Grubun güvenliğini biz sağlayacağız’ dediler” ifadelerini kullandı.

 Programı kim niye değiştirdi?

HDP İlçe Başkanı Suphi Koçyiğit’e, SGDF’li grupların Kobani’ye geçmelerinin uygun olmadığını ilettiğini ifade eden Kaymakam Çiftçi; “kendileri de (HDP) Kobani’ye gidilmesini istemediklerini beyan ettiler. 19 farklı şehirden gelen gruptan her ili temsilen birer kişi yani 19 kişinin Kobani’ye geçmesi noktasında anlaştık. Amara Kültür Merkezi’nde toplanacaklar daha sonra Çaykara köyüne gidip basın toplantısı yapacaklardı. Biz bu programa göre sınırda güvenlik önlemleri aldık. İşin ilginç tarafı basın açıklaması Kültür Merkezi’nde yapılmayacaktı, ama orada yapıldı” şeklinde konuştu.