25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İsmail Fehmi Cumalıoğlu biyografisi: İsmail Fehmi Cumalıoğlu kimdir?

İsmail Fehmi Cumalıoğlu kimdir? sorusunun yanıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası merak konusu oldu. İsmail Fehmi Cumalıoğlu 1912 doğumlu olup, bakanlıklar ve başhekimlikler yapmıştır. 96 yılında vefat eden İsmail Fehmi Cumalıoğlu'nun ismi Tekirdağ'a yapılan şehir hastanesine verildi. İşte İşte Tekirdağ Şehir hastanesine ismi verilen İsmail Fehmi Cumalıoğlu biyografisi ve hakkında merak edilenler.

13 Kasım 2020 Cuma 15:38 - Güncelleme:
İsmail Fehmi Cumalıoğlu biyografisi: İsmail Fehmi Cumalıoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşasında Tekirdağ şehir hastanesinin açılış müjdesini verdi ve hastanenin adını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir hastanesinin adının İsmail Fehmi Cumalıoğlu olacağını açıkladı. Bu açıklama sonrası Tekirdağ Şehir hastanesine adı verilen İsmail Fehmi Cumalıoğlu'nun kim olduğu ve biyografisi merak konusu oldu. Peki İsmail Fehmi Cumalıoğlu kimdir? İşte siyasi geçmişi, hayatı ve hakkında merak edilenler...

İSMAİL FEHMİ CUMALIOĞLU KİMDİR?

İsmail Fehmi Cumalıoğlu, 1912 Tekirdağ Hayrabolu doğumlu Türk siyasetçidir.

İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İç Hastalıkları Mütehassısı oldu. Samsun Askerî Hastanesi Baştabibliği ve Samsun Tabip Odası Başkanlığı, 2. Dönem Kayseri, 4. ve 5. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Çalışma Bakanlığı yaptı.

İsmail Fehmi Cumalıoğlu (Bazı kaynaklarda Hilmi adı da geçmektedir) Şair, siyasetçi ve doktordur.

İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İç Hastalıkları Mütehassısı oldu. Tabib Albay, Samsun Askerî Hastanesi Baş Tabibliği ve Samsun Tabip Odası Başkanlığı, 2.(13.) Dönem Kayseri, 4.(15) ve 5.(16) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Çalışma Bakanlığı yaptı.

Dedesi, Fatih Camii dersiamlardan Müderris Cumalı Ali Zühtü Efendidir. MSP’de Genel Başkan Yardımcısı, AP lideri Süleyman Demirel başkanlığında AP-MSP-MHP’nin katılmasıyla kurulan 2. Milliyetçi Cephe hükümetinde Çalışma Bakanı (21 Temmuz 1977-5 Ocak 1978) oldu.

İsmail Fehmi Cumalıoğlu 84 yaşında vefat etti.

Eserleri: (Şiirleri) Örülmemiş Duygular (1934), Gölde Sabah (1934), Senin İçin (1936), Çığlık (1959).

İnceleme eserleri:

Vazife ve Feragat (1937), 14 Mart’tan İlhamlar (1938), Mehmet Akif’in Hayatı ve Tefekkür Cephesi (1959), Mehmet Akif’in Hayatı ve İstiklal Marşı (1962), Komünizm ve İslâm (1963), İslâm’a İftira Edenlere Cevap! (1967), İman: Milletlerin Kaderini Çizen Hakk’a ve Batıla Dayalı İnanışlar (1968). İsmail Fehmi Cumalıoğlu “İslam Dini” isimli bir ilmihal kitabı da yazmıştır.

İsmail Fehmi Cumalıoğlu 1977 yılından 1978 yılına kadar Çalışma Bakanı olarak görev almıştır. Evli ve üç çocuk babasıydı.

İsmail Fehmi Cumalıoğlu 25 Temmuz 1996 yılında Ankara'da vefat etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'daki programını sürdürüyor. Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesinin ismini de ilk kez duyurdu. Erdoğan AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'nde AK Parti teşkilatı mensupları ve vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'da açılışı yapılacak şehir hastanesine İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi adının verildiğini açıkladı.

Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesinin ismini, "Kongreden sonra şehir hastanesini açmaya gideceğiz. İsmini de burada açıklıyorum. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız." sözleri ile duyurdu.

TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİNİN İSMİNİ AÇIKLADI

Ülkemizi 2023 vizyonu ile buluşturan parti olarak bu hedefleri hayata geçirmek de bizim hedefimizdir. Güçlü bir 2053 vizyonunu bizden sonrakilere miras bırakacağız. Tekirdağ'ı en önde görmek istiyoruz.

Kongreden sonra şehir hastanesini açmaya gideceğiz. İsmini de burada açıklıyorum. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız.

İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz hayatı dolu dolu olan bir büyüğümüzdü. Dedik ki bir Tekirdağlı olarak bu şehir hastanemize İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimizin ismi yakışır. İnşallah bu hastanemizle artık İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz de unutulmazlar arasına girmiş olacaktır.