20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Terör örgütü PKK'nın talimatıyla 550 kişinin HDP'li Mardin Belediyesi'nde işe alındığı ortaya çıktı

Kayyum atanan HDP’li belediyelerin devletin verdiği ödenekleri terör örgütü PKK'nın yuvası Kandil’e nasıl aktardığının detaylarına ulaşıldı. PKK’lı Sabri Ok’un yeğeni de dahil 550 kişinin terör örgütünün talimatıyla Mardin Belediyesi'nde işe alındığı ortaya çıktı.

14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü PKK'nın talimatıyla 550 kişinin HDP'li Mardin Belediyesi'nde işe alındığı ortaya çıktı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği kayyum atanan HDP’li belediyelerin devletin verdiği ödenekleri Kandil’e nasıl aktardığının detayları ortaya çıktı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması ve Ahmet Türk’ün tutuklamasına yol açan soruşturmanın detaylarına ulaşıldı.
 
FİNANSIN BAŞINA YEĞEN 
 
Akşam'ın haberine göre; Belediye tarafından yürütülen ihalelerden PKK’nın komisyon aldığı ve bu işlemler için Ahmet Türk’ün yeğeni M.Nevroz Türk’e Büyükşehir Belediyesi’nde oda tahsis edildiği tespit edildi. Nevroz Türk’ün, imar-ihale işleri için belediyeye başvuran şahıslardan PKK adına yapılacak iş miktarına göre komisyon aldığı ve PKK’ya paraları aktaran isim olduğu soruşturma dosyasında yer aldı. 
 
DAĞA HİMMET
 
Soruşturmalarda, çalışanlarından terör örgütüne aktarılmak üzere ‘yardım’ adı altında maaşlarından  200-500 TL arası para kesildiği ve mesai yapmış gibi gösterilerek örgüte aktarıldığı ortaya çıktı. Mardin Belediyesi'nde çalışan 850 kişiden 550'sinin PKK tarafından işe sokulduğu belirlendi. Bunların arasında PKK’nın sözle liderlerinden Sabri Ok’un yeğeni Hüseyin Ok da var. Ok, Mali İşler Daire Başkanlığı yaptı, kısa bir süre önce de soyadını Aydın olarak değiştirdi. 
 
“KANDİL İÇİN NE YAPTIN?” 
 
Mardin Belediyesi içerisindeki örgüte yakın kişiler işe alımlarda sözde sınav düzenleyerek mülakat hazırlanmış. Belediye tarafından mülakatlar esnasında  “Sen ve ailen PKK için ne bedel ödediniz” şeklinde mülakat sorusu sorulduğu ve müracaat eden kişinin bir yakını PKK’da kırsalda aktif görev yapmıyorsa işe alınmadığı tespit edildi.
 
İŞTE TERÖR KONTENJANI
 
L.Ö.: Kod adı Ferman. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde Ahmet Türk’ün danışmanı olarak çalışıyordu. Babası İsmail Ö. Kandil’de sözde üst düzey yönetim kadrosunda. 
 
Hüseyin Ok: Kod adı Aydın. Belediyede Mali İşler Daire Başkanı. PKK’nın üst düzey sorumlularından Sabri Ok’un yeğeni.
 
L.K.: PKK’nın bizzat Mardin Belediyesi'ne atadığı kişi. L.K. hakkında “terör amaçlı örgüte üye olmak” suçlarından adli işlem yapıldı. 
 
D.A.: Sosyal Hizmetler Daire Başkanı. Belediyede çalışan işçilerden yoksullara yardım adı altında para toplayıp Kandil’e aktardığı tespit edildi. Kardeşi  Abdulhamit A. PKK’nın militanı. 
 
E.E.: Belediyede danışman. KCK’nın Türkiye Yapılanması içinde Mardin’de üst düzey olarak faaliyet gösterdi. Kardeşi Ali E. de kırsalda militan. 
 
S.Y.: Belediyede Kültür ve Turizm Daire Başkanı olarak çalıştı. Y. terörden hükümlü. 
 
F. K.: Kandil’den gelen talimatla işe alındı. F.K., sözde Lice kırsalında heykeli bulunan ve Mahsum K. isimli PKK’lının kardeşi.
 
BOMBALI ARAÇLAR BELEDİYEDEN
 
PKK’lı belediyelere yönelik gerçekleştirilen operasyonda birçok HDP ve DBP’li Belediye meclis üyesi ve çalışanlarının Mardin’deki bombalı araç eyleminde bizzat yer aldıkları tespit edildi. Operasyonlarda tutuklanan PKK’lı belediye çalışanlarının  bu bombalı araç eylemlerinde belediye araçlarını ve imkanlarını kullandıkları belirlendi.