25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TSK'dan ihraç edilen amiral, subay ve astsubay listesi

Dün hayata geçirilen Kanun Hükmünde kararname ile TSK'dan çok sayıda rütbeli asker ihraç edildi. Dün gece TSK'dan atılan rütbeli askerlerin isimleri açıklandı ve ihraç edilen askerlerin listeleri yayınlandı. Peki kimler ve kaç kişi TSK'dan atıldı?Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ihraç edilen general ,amiral, subay ve astsubayların listesi haberimizde.

28 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TSK'dan ihraç edilen amiral, subay ve astsubay listesi

Türk Silahlı Kuvvetleri Kanun Hükmünde Kararname ile 1677 amiral, subay ve astsubay ihraç edildi. TSK'dan atılacak subay ve astsubayların listesi haberimizde yer alacak. 

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından derinlemesine bir FETÖ temizliği başladı. Paralel Devlet Yapılanması'nın ise en tehlike yer olduğu TSK'da ise çözümcül  kararlar alınıyor. PDY'nin teşkilatlandığı TSK'da özellikle belli unvanlardaki kişilerin birbirlerine paralel tarihlerde TSK'ya girdikleri ve yapılandığı tespit edildi. Bu kişilerin TSK'dan temizlenmesi için Kanun Hükmünde Kararname ile subay ve astsubaylar atıldılar. TSK'dan ihraç edilenlerin listesi isim isim yayınlandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 1069 asker, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda154 asker, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 461 kişi Türk Silahlı Kuvvetleri'nden  ihraç edildi.

 

Tutuklu orgeneraller Adem Huduti ve Akın Öztürk ihraç edilen komutanlar arasında. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlandı.

 

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan

 

Kara Kuvvetleri Komutanlığında

87 general,

726 subay,

256 astsubay,

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında

32 amiral,

59 subay,

63 astsubay,

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığında

30 general,

314 subay,

117 astsubay

olmak üzere toplam 1684 amiral, general, subay ve astsubay TSK'dan ihraç edildi.

 

ORG. Adem Huduti ve ORG. Akın Öztürk ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem de ihraç edilen isimler arasında. Öte yandan OHAL Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlandı.

 

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamede, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılan asker kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler yeniden Türk Silahlı Kuvvetlerine kabul edilmezler. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılır." hükmüne yer verildi.

 

 

TSK'DAN İHRAÇ EDİLEN ASKERLERİN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ