18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Türkiye'den peş peşe sert tepkiler! ''Terör devletine had bildirmenin vaktidir''

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki masum insanlara karşı şiddetinin bitmediğini belirterek, 'Bu vahşete ses çıkarmayanlar Orta Doğu Barış Sürecinden bahsetmesin' dedi. İletişim Başkanı Altun, 'Tüm insanlığa sesleniyoruz; bu terör devletine had bildirmenin vaktidir' dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise, İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini belirtti.

10 Mayıs 2021 Pazartesi 10:10 - Güncelleme:
Türkiye'den peş peşe sert tepkiler! ''Terör devletine had bildirmenin vaktidir''

Sözcü İbrahim Kalın, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla girişimlerimiz her düzeyde devam ediyor. Filistinlilere yönelik her tür saldırı, şiddet ve hadiseden İsrail makamları sorumludur" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: VAHŞETE SES ÇIKARMAYANLAR BARIŞ SÜRECİNDEN BAHSETMESİN

Bakan Çavuşoğlu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Mescid-i Aksa'daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor. Bu vahşete ses çıkarmayanlar Orta Doğu Barış Süreci'nden bahsetmesin. Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: İSRAİL ŞİDDETİNE DÜNYA 'DUR' DEMELİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere yönelik İsrail şiddetinin artarak devam ettiğini belirterek, "Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu, zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya 'dur' demelidir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere yönelik saldırısına tepki gösterdi. AK Parti'li Çelik, "Mescidi-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddeti artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu, zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya 'dur' demelidir. Mescid-i Aksa'yı işgalden ve Kudüs'ü kendilerinin yapmaktan bahseden fanatikler her türlü insanlık dışı eylemi yapıyorlar. Bu saatten sonra 'taraflara itidal tavsiye ediyoruz' şeklindeki açıklamalar fanatikleri cesaretlendirmekten başka bir şey değildir. 'Taraflara itidal tavsiye ediyoruz' diyenler bir tarafın saldırgan diğer tarafın mağdur olduğu gerçeğini örtmüş oluyorlar. Bir tarafta zulüm öbür tarafta mazlum varsa tarafsız gibi davrananlar zalime destek vermiş oluyorlar" dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: TERÖR DEVLETİNE HAD BİLDİRMENİN VAKTİDİR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun,, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "İslam dünyasına sesleniyoruz; İsrail'in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir. Tüm insanlığa sesleniyoruz; bu terör devletine had bildirmenin vaktidir. Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu zülüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele vermiştir. Bu onurlu ve vakur bir mücadeledir. Bu mücadele hak ve batıl mücadelesidir. Zalimler için yaşasın cehennem" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ: İSRAİL DERHAL DURDURULMALIDIR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Terör devleti İsrail sadece Mescid-i Aksa'yı işgal etmiyor bütün insanlığı da katlediyor. Sessiz kalarak bu alçaklığı seyreden uluslararası camiaya yazıklar olsun. Artık söz bitmiştir! İsrail derhal durdurulmalıdır! Uluslararası kuruluşlar harekete geçip bu vahşeti durdurmalıdır."