20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Selçuk Bayraktar'dan yeni 'AKINCI' paylaşımı: Uçarak evinize gelecek, pencereleri açın

Türkiye'nin ilk taarruzi insansız hava aracı olan Bayraktar AKINCI TİHA'nın geliştirme aşamalarının aylarca görüntülendiği 'AKINCI' belgeseli, bugün Baykar'ın YouTube kanalında yayınlanacak.

24 Mayıs 2020 Pazar 17:40 - Güncelleme:
Selçuk Bayraktar'dan yeni 'AKINCI' paylaşımı: Uçarak evinize gelecek, pencereleri açın

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından AKINCI TİHA'ya ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu. Bayraktar, AKINCI TİHA belgesenin bu akşam yayınlanacağını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"3 saat sonra kocaman bir 'balina' bayramlaşmak için uçarak evinize gelecek. Pencereleri açın. AkıncıBelgeseli  saat 20.23'de Baykar YouTube kanalında!"

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin savunma sanayiinde kritik bir eşiği daha aşmasını sağlayacak önemli projelerden biri olan Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) geliştirme çalışmaları bir belgesele konu oldu.

Türkiye'nin taarruzi sınıftaki ilk insansız hava aracı olan ve Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI'nın geliştirme aşamaları AKINCI adı verilen belgesel ile ilk kez gözler önüne serilecek.

Bayraktar AKINCI TİHA'nın kritik üretim safhaları ve geliştirme çalışmalarının anlatıldığı belgesel, BUGÜN saat 20.23'de Baykar'a ait "Baykar Technologies" adlı YouTube kanalında ilk kez yayınlanacak.

Yönetmenliğini Altuğ Gültan ve Burak Aksoy'un yaptığı belgesel için İstanbul'da bulunan Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri ile Bayraktar AKINCI TİHA'nın test faaliyetlerinin yürütüldüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda aylarca süren çekimler yapıldı.

Şubat 2019'da başlayan belgesel projesi yaklaşık 15 ayda tamamlandı.

Belgesel, Bayraktar AKINCI'nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 6 Aralık 2019'a kadar olan zorlu ve yoğun çalışma döneminin yaşandığı son 6 aylık süreci mercek altına alıyor.