19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Usta oyuncu Jale Aylanç yaşamını yitirdi

Son dakika haberlere göre, sinema ve tiyatro oyuncusu Jale Aylanç, 72 yaşında hayatını kaybetti. Tiyatroyla birlikte seslendirme çalışmalarına da başlayan Jale Aylanç , TRT'nin ilk dublaj ustalarından birisiydi. Ankara Sanat Tiyatrosu'nun twitter hesabından ise 'Değerli oyuncumuz Jale Aylanç'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz' mesajını yayınlandı.

7 Temmuz 2020 Salı 17:19 - Güncelleme:
Usta oyuncu Jale Aylanç yaşamını yitirdi

'Unutursam Fısılda', 'İlk Öpücük' gibi filmlerde, 'Dengi Dengine', 'Yeşil Deniz', 'Suskunlar' gibi dizilerde rol alan Jale Aylanç, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Oyuncular Sendikası, Aylanç’ın vefat ettiğini Twitter hesabından duyurdu: Meslektaşımız Jale Aylanç hayatını kaybetti. Tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun twitter hesabından ise "Değerli oyuncumuz Jale Aylanç’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" mesajını yayınlandı.

JALE AYLANÇ KİMDİR?

Jale Aylanç 23 Mart 1948 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sanat hayatına, 1964 yılında Halkevlerinde tiyatro ile başladı. Ertesi yıl Orhan Elçin Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya devam etti. Daha sonra Ankara Birlik Tiyatrosu Sahnesi’nde görev yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu’na geçmesinin ardından, bu kuruluşta 20 yıldan fazla süreyle birçok oyunda rol aldı.

Tiyatroyla birlikte seslendirme çalışmalarına da başlayan Jale Aylanç , TRT’nin ilk dublaj ustalarından birisiydi.